Gudeg Jogja, en indonesisk gryderet med jackfrugt
Gudeg Jogja, en indonesisk gryderet med jackfrugt

Gudeg Jogja, en indonesisk gryderet med jackfrugt

Samlet tid20 min.

Jackfrugt er blevet en trendy ingrediens i det vegetariske køkken, og den er utrolig alsidig. I denne eksotiske og vegetariske gryderet er den sammensat med citrongræs og te. Den syrlige Kikkoman Ponzu citrus sojasauce runder retten af.

Ingredienser

10 Portioner

Gryderet:

1 ½ kg
jackfrugt i lage
50 g
galangarod
150 g
citrongræs
50 g
palmesukker
1 håndfuld
kaffir limeblade
1 spsk.
korianderfrø
2 liter
kokosmælk
300 g
skalotteløg
10 
tebreve Earl Grey te
100 ml
rapsolie

Servering:

10 
æg, hårdkogte og skåret i halve
4 tsk.
frisk koriander, hakket
Valgfrit: Kogt ris

Fremgangsmåde

Gryderet: Blend galangarod, citrongræs, palmesukker, korianderfrø, skalotteløg og olie sammen til en pasta. Sauter pastaen i 3 minutter, og bring den derefter i kog sammen med kokosmælken. Tilsæt tebreve og lad dem trække i  1 minut. 
Fjern tebrevene og tilsæt den drænede jackfrugt og limeblade. Kog retten ind i 10 minutter og smag til med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce. 
 
Servering: Tilsæt de halve æg og hakket koriander til gryderetten og server med ris, hvis det ønskes.

Opskrifts-ID: F1013

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.