

Braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi
Finere madlavning på ingen tid! Vores braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi og krydret polenta vil helt sikkert imponere dine gæster – perfekt afrundet med Kikkoman ponzu citrus sojasauce.
Ingredienser
Gulerodskimchi:
Svampe:
Polenta:
Derudover:
- Svampe ca. 120 g
- Polenta ca. 190 g
- Gulerodskimchi ca. 80 g
- Karse ca. 2 g
Fremgangsmåde
Step 1
Skær gulerødderne i tynde strimler på ca. 1 mm tykkelse på langs med et mandolinjern. Bland dem med salt, og vend det hele grundigt sammen. Lad dem stå i 20 minutter for at trække vand ud af gulerødderne. Skræl og riv ingefær og hvidløg, og bland dem med chiliflager, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og honning. Hæld væden fra gulerødderne, og skyl dem. Hæld saucen og forårsløgene ned til gulerødderne, og bland det hele godt sammen igen. Stil blandingen på køl, indtil det skal serveres.
Step 2
Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Halvér svampene på langs, og lav et let snit i de skårne flader. Rist svampene i en smule olie på en stor stegepande ved mellemhøj varme i 3-4 minutter. Fjern dem fra panden, og steg skalotteløg og hvidløg på den samme pande i 5-6 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 2-3 minutter. Kog panden af med grøntsagsbouillon, og tilsæt derefter Kikkoman ponzu citrus sojasauce og sukkerroesirup. Tilsæt svampene og laurbærblade, og lad det hele stege i ovnen i 30 minutter.
Step 3
Fjern svampene fra panden, så snart de er færdige, og hæld saucen gennem en fin sigte. Kog saucen ind til ca. 500 ml i en gryde, og jævn den med en blanding af majsmel og en smule koldt vand. Opvarm saucen i en gryde sammen med svampene og smør inden servering.
Step 4
For at tilberede polentaen bringes grøntsagsbouillon og fløde i kog. Smag til med salt og muskatnød. Rør polentaen i væsken, og lad det simre ved lav varme i 4-5 minutter under konstant omrøring. Vend ricotta og krydderurter i blandingen.
Step 5
Anret den færdige polenta portionsvis på tallerkener. Læg tre halve svampe og lidt gulerodskimchi på hver portion, og pynt med karse inden servering.
Tip:
Du kan også bruge vores Kikkoman kimchi chilisauce som marinade til gulerødderne. Saucen indeholder dog fiskesauce og er derfor ikke vegetarisk.
Opskrifts-ID: F1066
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide