Braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi
Braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi

Braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi

Samlet tid90 min.
30 min.Arbejdstid
60 min.Tilberedningstid
20 min.waiting time

Finere madlavning på ingen tid! Vores braiserede kongeøstershatte med gulerodskimchi og krydret polenta vil helt sikkert imponere dine gæster – perfekt afrundet med Kikkoman ponzu citrus sojasauce.

Ingredienser

10 Portioner

Gulerodskimchi:

700 g
gulerødder, skrællede
15 g
salt
10 g
hvidløg, fintrevet
20 g
ingefær, fintrevet
20 g
gochugaru (koreanske røde chiliflager)
20 g
honning
50 g
forårsløg, tyndskåret

Svampe:

1,4 kg
kongeøstershatte, store
100 ml
planteolie
500 g
skalotteløg i tynde skiver
40 g
hvidløg i tynde skiver
5 
laurbærblade
20 g
tomatpuré
1 liter
grøntsagsbouillon
20 ml
sukkerroesirup
5 g
majsmel
40 g
smør

Polenta:

700 ml
fløde (30% fedt)
700 ml
grøntsagsbouillon
Salt
Muskatnød
500 g
polenta majsmel
20 g
purløg, finthakket
20 g
persille, finthakket
20 g
kørvel, finthakket
150 g
ricotta

Derudover:

20 g
Sakura cress (karse)
Allergener:
Soja, mælk, gluten, selleri
Samlet vægt per portion:
390 g
Vægt per ingrediens:
  • Svampe ca. 120 g
  • Polenta ca. 190 g
  • Gulerodskimchi ca. 80 g
  • Karse ca. 2 g

Fremgangsmåde

Step 1

Skær gulerødderne i tynde strimler på ca. 1 mm tykkelse på langs med et mandolinjern. Bland dem med salt, og vend det hele grundigt sammen. Lad dem stå i 20 minutter for at trække vand ud af gulerødderne. Skræl og riv ingefær og hvidløg, og bland dem med chiliflager, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og honning. Hæld væden fra gulerødderne, og skyl dem. Hæld saucen og forårsløgene ned til gulerødderne, og bland det hele godt sammen igen. Stil blandingen på køl, indtil det skal serveres.

Step 2

Forvarm ovnen til  180 °C varmluft. Halvér svampene på langs, og lav et let snit i de skårne flader. Rist svampene i en smule olie på en stor stegepande ved mellemhøj varme i 3-4 minutter. Fjern dem fra panden, og steg skalotteløg og hvidløg på den samme pande i 5-6 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 2-3 minutter. Kog panden af med grøntsagsbouillon, og tilsæt derefter Kikkoman ponzu citrus sojasauce og sukkerroesirup. Tilsæt svampene og laurbærblade, og lad det hele stege i ovnen i 30 minutter.

Step 3

Fjern svampene fra panden, så snart de er færdige, og hæld saucen gennem en fin sigte. Kog saucen ind til ca. 500 ml i en gryde, og jævn den med en blanding af majsmel og en smule koldt vand. Opvarm saucen i en gryde sammen med svampene og smør inden servering.

Step 4

For at tilberede polentaen bringes grøntsagsbouillon og fløde i kog. Smag til med salt og muskatnød. Rør polentaen i væsken, og lad det simre ved lav varme i 4-5 minutter under konstant omrøring. Vend ricotta og krydderurter i blandingen.

Step 5

Anret den færdige polenta portionsvis på tallerkener. Læg tre halve svampe og lidt gulerodskimchi på hver portion, og pynt med  karse inden servering.

Tip:

Du kan også bruge vores Kikkoman kimchi chilisauce som marinade til gulerødderne. Saucen indeholder dog fiskesauce og er derfor ikke vegetarisk.

Opskrifts-ID: F1066

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.