

Börek med spinat og vietnamesiske grøntsager
Vi giver den klassiske börek en helt ny smag. Spinat og feta forenes med syltede grøntsager med smage fra Vietnam. Kikkoman sojasauce runder retten af.
Ingredienser
Börek:
Grøntsager:
- Börek (3 styk à 35 g), ca. 100 g
- Grøntsager, ca. 170 g
Fremgangsmåde
Step 1
Svits spinat, løg og hvidløg i rapsolie i ca. 5 minutter. Lad blandingen køle af i ca. 5 minutter.
Step 2
Tilsæt feta, muskatnød og dild og bland det hele godt sammen. Stil det til side, indtil det skal bruges.
Step 3
Bland mælk og æggeblommer sammen. Skær filodejspladerne i kvarte og fordel ca. 20 g af spinatblandingen på hver kvarte dejplade. Pensl kanterne med æggeblandingen og rul dem sammen. Gentag processen, indtil alle ingredienserne er opbrugt. Pensl rullerne med æggeblandingen og drys med den sorte spidskommen. Bag rullerne i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 15 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Step 4
Hæld gulerødder, agurk, radiser og forårsløg i en skål. Bland med Kikkoman sojasauce, flormelis og eddike og stil skålen på køl.
Step 5
Anret tre börekruller per portion og server med de syltede grøntsager. Pynt retten med peanuts.
Tip:
Sørg for altid at dække filodejen til med en fugtig klud for at undgå, at den udtørrer. De færdige ruller kan fryses, inden de bliver bagt. De kan ovnbages eller frituresteges i frossen tilstand.
Opskrifts-ID: F1049
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide