Börek med spinat og vietnamesiske grøntsager
Börek med spinat og vietnamesiske grøntsager

Börek med spinat og vietnamesiske grøntsager

Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
5 min.Afkølingstid

Vi giver den klassiske börek en helt ny smag. Spinat og feta forenes med syltede grøntsager med smage fra Vietnam. Kikkoman sojasauce runder retten af.

Ingredienser

10 Portioner

Börek:

1,3 kg
optøet spinat, finthakket og drænet for væske
500 g
hakket salatløg
30 g
hakket hvidløg
100 ml
rapsolie
600 g
smuldret feta
10 g
revet muskatnød
20 g
hakket dild
80 ml
sødmælk
100 g
æggeblomme
500 g
filodejsplader (48 x 36,5 cm à 37 g)
30 g
sort spidskommen

Grøntsager:

400 g
skrællede gulerødder, skåret i julienne-stave
400 g
agurk, skåret i julienne-stave
200 g
radiser, skåret i julienne-stave
100 g
hakket forårsløg
150 g
flormelis
200 ml
riseddike
50 g
hakkede, salte peanuts
Allergener:
Æg, mælk, gluten, jordnødder, soja, sulfitter
Samlet vægt per portion:
270 g
Vægt per ingrediens:
  • Börek (3 styk à 35 g), ca. 100 g
  • Grøntsager, ca. 170 g

Fremgangsmåde

Step 1

Svits spinat, løg og hvidløg i rapsolie i ca. 5 minutter. Lad blandingen køle af i ca. 5 minutter.

Step 2

Tilsæt feta, muskatnød og dild og bland det hele godt sammen. Stil det til side, indtil det skal bruges.

Step 3

Bland mælk og æggeblommer sammen. Skær filodejspladerne i kvarte og fordel ca. 20 g af spinatblandingen på hver kvarte dejplade. Pensl kanterne med æggeblandingen og rul dem sammen. Gentag processen, indtil alle ingredienserne er opbrugt. Pensl rullerne med æggeblandingen og drys med den sorte spidskommen. Bag rullerne i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 15 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

Hæld gulerødder, agurk, radiser og forårsløg i en skål. Bland med Kikkoman sojasauce, flormelis og eddike og stil skålen på køl.

Step 5

Anret tre börekruller per portion og server med de syltede grøntsager. Pynt retten med peanuts.

Tip:

Sørg for altid at dække filodejen til med en fugtig klud for at undgå, at den udtørrer. De færdige ruller kan fryses, inden de bliver bagt. De kan ovnbages eller frituresteges i frossen tilstand.

Opskrifts-ID: F1049

Opskrift som PDF

Download som PDF

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.