

Zeppelinere med pulled duck
Denne nationalret fra Litauen består af små, fyldte kartoffeldumplings, fyldt med pulled duck. Marinaden af Kikkoman poke sauce og Kikkoman sojasauce giver retten sin helt særlige smag.
Ingredienser
Andekød:
Zeppelinere:
Sauce:
Derudover:
Zeppelinere ca. 300 g (3 styk à 100 g) - Sauce ca. 60 g - Pynt ca. 5 g
Fremgangsmåde
Step 1
Dup andekødet tørt med et stykke køkkenrulle. Bland appelsinskal, appelsinsaft, hvidløg, honning, Kikkoman poke sauce, eddike, ingefær, koriander, paprika, timian og chiliflager godt sammen i en skål.
Step 2
Læg andekødet i skålen og lad det marinere heri i minimum 1 time (helst hen over natten).
Step 3
Læg andekødet på en bageplade og tilbered det i en forvarmet ovn ved 180 °C i 2-2½ timer, indtil kødet er mørt.
Step 4
Træk kødet fra hinanden, tilsæt 100 ml af saften fra bagepladen og lad det hele køle af.
Step 5
Skær halvdelen af kartoflerne i store tern og bring dem i kog i koldt, saltet vand. Kog dem i ca. 20 minutter og mos dem derefter igennem en kartoffelpresser. Riv de resterende kartofler fint. Pres væsken ud af de revne kartofler og bland dem med de kogte kartofler, mel, æg og salt i en skål.
Step 6
Brug ca. 70 g af kartoffelblandingen per dumpling og fyld dem med 20 g andekød per styk. Sørg for at lukke dejen godt omkring fyldet og form dem til ovale kugler.
Step 7
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Læg forsigtigt de færdige zeppelinere i vandet, og lad dem koge i 20-25 minutter. De flyder op til overfladen, så snart de er færdigtilberedte.
Step 8
Til saucen smeltes smør på en pande. Svits hvidløget heri i ca. 1 minut. Rør kærnemælk i, tilsæt piskefløde, og rør det godt igennem, indtil saucen er cremet og varm. Den skal ikke koge. Smag til med Kikkoman poke sauce.
Step 9
Server 3 zeppelinere per portion, og pynt med saucen og persille.
Tip:
Drys lidt mel på hænderne for at gøre det lettere at håndtere dejen. Hak det tilberedte pulled duck fint, så det er nemmere at fylde i kartoffeldejen.
Opskrifts-ID: F1032
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide