Zeppelinere med pulled duck
Zeppelinere med pulled duck

Zeppelinere med pulled duck

Samlet tid260 min.
200 min.Tilberedningstid
60-720 min.waiting time

Denne nationalret fra Litauen består af små, fyldte kartoffeldumplings, fyldt med pulled duck. Marinaden af Kikkoman poke sauce og Kikkoman sojasauce giver retten sin helt særlige smag.

Ingredienser

10 Portioner

Andekød:

600 g
andelår (vægt uden ben)
6 g
appelsinskal
100 ml
appelsinsaft
10 g
hakket hvidløg
10 g
honning
20 ml
balsamicoeddike
2 g
stødt ingefær
2 g
stødt koriander
2 g
røget paprikapulver
1 g
tørret timian
1 g
chiliflager
200 ml
hønsebouillon

Zeppelinere:

1,1 kg
skrællede, melede kartofler
800 g
hvedemel, type 405
170 g
æg
30 g
salt

Sauce:

70 g
smør
15 g
hakket hvidløg
400 ml
kærnemælk
70 ml
piskefløde

Derudover:

60 g
friskhakket persille
Allergener:
Gluten, æg, mælk, soja, sesamfrø, selleri, sulfitter
Samlet vægt per portion:
365 g
Vægt per ingrediens:

Zeppelinere ca. 300 g (3 styk à 100 g) - Sauce ca. 60 g - Pynt ca. 5 g

Fremgangsmåde

Step 1

Dup andekødet tørt med et stykke køkkenrulle. Bland appelsinskal, appelsinsaft, hvidløg, honning, Kikkoman poke sauce, eddike, ingefær, koriander, paprika, timian og chiliflager godt sammen i en skål.

Step 2

Læg andekødet i skålen og lad det marinere heri i minimum 1 time (helst hen over natten).

Step 3

Læg andekødet på en bageplade og tilbered det i en forvarmet ovn ved 180 °C i 2-2½ timer, indtil kødet er mørt.

Step 4

Træk kødet fra hinanden, tilsæt 100 ml af saften fra bagepladen og lad det hele køle af.

Step 5

Skær halvdelen af kartoflerne i store tern og bring dem i kog i koldt, saltet vand. Kog dem i ca. 20 minutter og mos dem derefter igennem en kartoffelpresser. Riv de resterende kartofler fint. Pres væsken ud af de revne kartofler og bland dem med de kogte kartofler, mel, æg og salt i en skål.

Step 6

Brug ca. 70 g af kartoffelblandingen per dumpling og fyld dem med 20 g andekød per styk. Sørg for at  lukke dejen godt omkring fyldet og form dem til ovale kugler.

Step 7

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Læg forsigtigt de færdige zeppelinere i vandet, og lad dem koge i 20-25 minutter. De flyder op til overfladen, så snart de er færdigtilberedte.

Step 8

Til saucen smeltes smør på en pande. Svits hvidløget heri i ca. 1 minut. Rør kærnemælk i, tilsæt piskefløde, og rør det godt igennem, indtil saucen er cremet og varm. Den skal ikke koge. Smag til med Kikkoman poke sauce.

Step 9

Server 3 zeppelinere per portion, og pynt med saucen og persille.

Tip:

Drys lidt mel på hænderne for at gøre det lettere at håndtere dejen. Hak det tilberedte pulled duck fint, så det er nemmere at fylde i kartoffeldejen.

Opskrifts-ID: F1032

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.