Teriyaki wings, coleslaw og krydderkartofler
Teriyaki wings, coleslaw og krydderkartofler

Teriyaki wings, coleslaw og krydderkartofler

Denne amerikanske klassiker er et must til enhver sportsfest: Vi giver de klassiske buffalo wings et japansk touch med Kikkoman woksauce teriyaki. Det hele serveres med pikante kartoffelbåde, coleslaw i regnbuens farver og en cremet dip.

Ingredienser

10 Portioner

Chicken wings:

500 ml
kærnemælk
10 g
hvidløgspulver
10 g
stærk paprikapulver
15 g
salt
5 g
stødt peber
3 ½ kg
kyllingevinger
400 g
hvedemel, type 405
200 g
majsmel
2 liter
planteolie til dybstegning
10 ml
Tabasco

Coleslaw:

200 g
rødkål, skåret i strimler
200 g
gulerødder, skåret i strimler
200 g
fennikel, skåret i strimler
200 g
bladselleri, skåret i strimler
100 g
æbler, skåret i strimler
15 g
salt
30 g
sukker
20 ml
sesamolie
60 ml
citronsaft

Kartoffelbåde:

1,2 kg
små kartofler, uskrællede, vaskede og i kvarte
4 g
hvidløg, fintrevet
12 g
salt
30 ml
planteolie
20 g
chiliflager
Havsaltflager

Dip:

300 g
mayonnaise
300 g
græsk yoghurt, 10 % fedt
20 g
dild, hakket
20 g
kørvel, hakket
20 g
koriander, hakket
50 g
skalotteløg, i fine tern
Salt
Peber
Allergener:
Soja, gluten, mælk, æg, sennep, sulfitter, selleri, sesamfrø
Samlet vægt per portion:
560 g
Vægt per ingrediens:
  • Chicken wings ca. 300 g (inklusive ben) 
  • Kartoffelbåde ca. 100 g 
  • Coleslaw ca. 90 g
  • Sauce ca. 70 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bland kærnemælk med krydderierne til en marinade. Rens og dup kyllingevingerne tørre, og mariner dem derefter i minimum 1 time. Bland mel og majsmel. Fjern vingerne fra marinaden, og vend dem i melblandingen. Opvarm olien til ca. 170 °C, og dybsteg kyllingevingerne i små portioner i ca. 7 minutter ad gangen, indtil de er gyldenbrune. Vend de stegte kyllingevinger i en skål med Kikkoman woksauce teriyaki og Tabasco.

Step 2

Til coleslawen blandes grøntsagerne og æblet i en skål. Tilsæt salt og sukker, og vend det hele godt sammen. Vend blandingen i sesamolie og citronsaft, og stil det hele på køl, indtil det skal serveres. Lad den færdige coleslaw dryppe af i en sigte inden servering.

Step 3

Bland kartoflerne med hvidløg, salt og olie. Fordel det hele jævnt på en bageplade, og bag bådene i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter, indtil de er sprøde. Smag til med chili og havsaltflager.

Step 4

Bland alle ingredienserne til dippen sammen, og stil den til side, indtil retten skal serveres.

Step 5

Læg 7 chicken wings (300 g) på hver tallerken, og server dem sammen med kartoffelbåde, coleslaw og dippen.

Tip:

Klassiske buffalo wings vendes i en blanding af chilisauce og smør. Vores alternativ har lidt mere sødme og er ikke så stærkt, men du kan selvfølgelig tilpasse styrken med en smule Tabasco! Kyllingevingerne kan steges på forhånd og derefter brunes til den ønskede farve kort inden servering. Sørg for, at de opnår en kernetemperatur på minimum 85 °C, så de er perfekt møre!

Opskrifts-ID: F1072

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.