

Teriyaki wings, coleslaw og krydderkartofler
Denne amerikanske klassiker er et must til enhver sportsfest: Vi giver de klassiske buffalo wings et japansk touch med Kikkoman woksauce teriyaki. Det hele serveres med pikante kartoffelbåde, coleslaw i regnbuens farver og en cremet dip.
Ingredienser
Chicken wings:
Coleslaw:
Kartoffelbåde:
Dip:
- Chicken wings ca. 300 g (inklusive ben)
- Kartoffelbåde ca. 100 g
- Coleslaw ca. 90 g
- Sauce ca. 70 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bland kærnemælk med krydderierne til en marinade. Rens og dup kyllingevingerne tørre, og mariner dem derefter i minimum 1 time. Bland mel og majsmel. Fjern vingerne fra marinaden, og vend dem i melblandingen. Opvarm olien til ca. 170 °C, og dybsteg kyllingevingerne i små portioner i ca. 7 minutter ad gangen, indtil de er gyldenbrune. Vend de stegte kyllingevinger i en skål med Kikkoman woksauce teriyaki og Tabasco.
Step 2
Til coleslawen blandes grøntsagerne og æblet i en skål. Tilsæt salt og sukker, og vend det hele godt sammen. Vend blandingen i sesamolie og citronsaft, og stil det hele på køl, indtil det skal serveres. Lad den færdige coleslaw dryppe af i en sigte inden servering.
Step 3
Bland kartoflerne med hvidløg, salt og olie. Fordel det hele jævnt på en bageplade, og bag bådene i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter, indtil de er sprøde. Smag til med chili og havsaltflager.
Step 4
Bland alle ingredienserne til dippen sammen, og stil den til side, indtil retten skal serveres.
Step 5
Læg 7 chicken wings (300 g) på hver tallerken, og server dem sammen med kartoffelbåde, coleslaw og dippen.
Tip:
Klassiske buffalo wings vendes i en blanding af chilisauce og smør. Vores alternativ har lidt mere sødme og er ikke så stærkt, men du kan selvfølgelig tilpasse styrken med en smule Tabasco! Kyllingevingerne kan steges på forhånd og derefter brunes til den ønskede farve kort inden servering. Sørg for, at de opnår en kernetemperatur på minimum 85 °C, så de er perfekt møre!
Opskrifts-ID: F1072
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide