

Stegte ris med hestebønner & sojasauce
Denne ret er fyldt med kraftige asiatiske smage takket være Kikkoman sojasauce. Kombinationen med gochujangpasta og grøntsagsbouillon giver retten den helt rette balance i smagen og en aromatisk dybde. Den er perfekt til veganere og vegetarer.
Ingredienser
Ris:
Grøntsagssauce:
Pynt:
- 120 g ris
- 200 g grøntsagssauce
Fremgangsmåde
Step 1
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger, og lad den derefter køle ned i 25 minutter.
Step 2
Opvarm 10 ml sesamolie på en slip-let-pande, og steg risen i ca. 10 minutter.
Step 3
Blancher hestebønnerne i saltet, kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle af i koldt vand. Fjern skrællen.
Step 4
Vask og dup pak choi eller radiseblade tørre. Blancher sukkerærter og mungbønnespirer i kogende vand i ca. 10 sekunder, og hæld dem derefter i koldt vand.
Step 5
Rist peberkornene på en tør pande, indtil de begynder at dufte kraftigt. Knus dem derefter i en morter.
Step 6
Opvarm de resterende 10 ml sesamolie på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og steg begge dele i 3 minutter. Tilsæt gochujangpasta, peberkorn, sesamfrø, chiliflager og sukker, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt vin og Kikkoman sojasauce med mindre salt, og bring det hele i kog. Tilsæt grøntsagsbouillon, hestebønner, sukkerærter, pak choi og mungbønnespirer. Lad det hele simre i 5 minutter, så snart det er kommet i kog. Hvis retten er for tyndflydende, kan du tykne den med en smule kartoffelstivelse.
Step 7
Opvarm de stegte ris, anret dem i skåle, og hæld grøntsagssaucen over. Pynt med krydderurter, og server retten med det samme.
Tip:
Du kan også bruge andre slags spirer til denne ret, men jo mere smag de har, desto bedre.
Opskrifts-ID: F1093
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide












