Stegte ris med hestebønner & sojasauce
Stegte ris med hestebønner & sojasauce

Stegte ris med hestebønner & sojasauce

Samlet tid 1 time
30 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Denne ret er fyldt med kraftige asiatiske smage takket være Kikkoman sojasauce. Kombinationen med gochujangpasta og grøntsagsbouillon giver retten den helt rette balance i smagen og en aromatisk dybde. Den er perfekt til veganere og vegetarer.

Ingredienser

10 Portioner

Ris:

400 g
fuldkornsris
20 ml
sesamolie

Grøntsagssauce:

900 g
hestebønner (evt. fra frost)
2 g
salt
200 g
pak choi (eller rødbedeblade / radiseblade)
500 g
sukkerærter
120 g
mungbønnespirer
5 g
sorte peberkorn
300 g
rødløg, skrællet og skåret i lange både
25 g
hvidløg, skrællet og hakket
10 g
gochujangpasta
30 g
hvide sesamfrø
6 g
chiliflager
10 g
sukker
100 ml
tør rødvin
400 ml
grøntsagsbouillon
5 g
kartoffelstivelse (valgfrit)

Pynt:

5 g
krydderurter som pynt (f.eks. koriander eller persille)
Allergener:
6. Soja og sojabaserede produkter 11. Sesamfrø og sesambaserede produkter 12. Svovldioxid og sulfitter (i vinen)
Samlet vægt per portion:
320 g
Vægt per ingrediens:
  • 120 g ris
  • 200 g grøntsagssauce

Fremgangsmåde

Step 1

Kog risen i henhold til pakkens anvisninger, og lad den derefter køle ned i 25 minutter.

Step 2

Opvarm 10 ml sesamolie på en slip-let-pande, og steg risen i ca. 10 minutter.

Step 3

Blancher hestebønnerne i saltet, kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle af i koldt vand. Fjern skrællen.

Step 4

Vask og dup pak choi eller radiseblade tørre. Blancher sukkerærter og mungbønnespirer i kogende vand i ca. 10 sekunder, og hæld dem derefter i koldt vand.

Step 5

Rist peberkornene på en tør pande, indtil de begynder at dufte kraftigt. Knus dem derefter i en morter.

Step 6

Opvarm de resterende 10 ml sesamolie på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og steg begge dele i 3 minutter. Tilsæt gochujangpasta, peberkorn, sesamfrø, chiliflager og sukker, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt vin og Kikkoman sojasauce med mindre salt, og bring det hele i kog. Tilsæt grøntsagsbouillon, hestebønner, sukkerærter, pak choi og mungbønnespirer. Lad det hele simre i 5 minutter, så snart det er kommet i kog. Hvis retten er for tyndflydende, kan du tykne den med en smule kartoffelstivelse.

Step 7

Opvarm de stegte ris, anret dem i skåle, og hæld grøntsagssaucen over. Pynt med krydderurter, og server retten med det samme.

Tip:

Du kan også bruge andre slags spirer til denne ret, men jo mere smag de har, desto bedre.

Opskrifts-ID: F1093

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.