

Squashblomster med teriyaki-tomater
Denne ret er både delikat og alsidig og viser, at squashplanten kan mere end som så. Sprøde squashblomster kombineres med en lækker blanding af tomater og kikærter, og retten komplementeres af Kikkoman teriyaki marinade.
Ingredienser
Squashblomster:
Tomatmix:
- Tomatmix ca. 250 g
- Squashblomster ca. 210 g
- Pinjekerner ca. 5 g
Fremgangsmåde
Step 1
Fjern støvdragerne inde i squashblomsterne. Brug en sprøjtepose til at fylde hver blomst med ca. 10 g hummus. Tilbered tempuradejen i henhold til pakkens anvisninger. Opvarm frituregryden til 175 °C, dyp blomsterne i dejen, og dybsteg dem, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af og smag til med havsalt og chili.
Step 2
Steg løg og hvidløg med kikærter og en smule olivenolie på en pande ved middelhøj varme i 1-2 minutter. Hæld tomaterne ned til de varme kikærter, og bland det hele forsigtigt sammen. Pisk Kikkoman teriyaki marinade, sennep, honning og olivenolie sammen til en vinaigrette, og hæld den over tomatblandingen.
Step 3
Fordel teriyaki-tomatblandingen på tallerkener, pynt med basilikum og koriander, og læg tre squashblomster og ristede pinjekerner på hver tallerken.
Tip:
Hvis du ikke kan skaffe squashblomster, fungerer det også godt med tyndtskårne squashskiver. I så fald serveres hummus som tilbehør.
Opskrifts-ID: F1070
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide