Spyd med tofu og aubergine
Spyd med tofu og aubergine

Spyd med tofu og aubergine

Samlet tid35 min.

En vegetarisk streetfood-trend: Spyddene med aubergine og tofu er ikke kun hurtige at tilberede, men kan også varieres med andre af årstidens grøntsager. Saucen med asiatiske svampe og Kikkoman Teriyaki marinade giver retten en sød og krydret smag.

Ingredienser

10 Portioner

Spyd:

1 kg
japanske auberginer
1 kg
fast tofu, naturel
Træspyd

Sauce:

200 g
honning
4 spsk.
rapsolie
300 g
shimeji-svampe, rensede
30 g
hvidløg, finthakket
1 
stykke ingefær, finthakket

Servering:

50 g
purløg, finthakket
40 g
hvide sesamfrø, ristede
Valgfrit: kogte ris

Fremgangsmåde

Spyd: Skær tofu og aubergine i lige store stykker og marinér dem i Kikkoman Teriyaki marinade i 15 minutter. Fjern dem derefter fra marinaden, stik dem på spyd og grill dem i 10 minutter, indtil auberginen er mør. Gem væsken til senere brug!
 
Sauce: Sauter ingefær og hvidløg i olie, tilsæt shimeji-svampe og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt honning og marinade til saucen og lad det koge ind. 
 
Servering: Anret spyddene på en tallerken, hæld sauce over og drys med hakket purløg og ristede sesamfrø. Hvis man ønsker det, kan man servere retten med ris.

Opskrifts-ID: F1024

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.