Samosas med kylling vindaloo og yoghurtdip
Samosas med kylling vindaloo og yoghurtdip

Samosas med kylling vindaloo og yoghurtdip

Samlet tid20 min.

Nogle elsker bare krydret mad!
Vindaloo er en af de stærkeste retter i det indiske køkken. Den sprøde dej og kølige yoghurt sørger for, at retten ikke bliver alt for sveddrivende, idet de fungerer som forfriskende modparter til chili, ingefær og spidskommen.

Ingredienser

10 Portioner

Fyld:

1 ½ kg
kyllingebryst
800 g
tomatpassata
200 ml
hønsebouillon
1 tsk.
korianderfrø
1 tsk.
spidskommenfrø
1 tsk.
sorte sennepsfrø
1 tsk.
stødt gurkemeje
1 tsk.
stødt kanel
1 tsk.
stødt kardemomme
3 
knivspidser chilipulver
4 spsk.
rødvinseddike
300 g
salatløg
50 g
sukker
100 g
madolie

Yoghurtdip:

600 ml
græsk yoghurt
1 
stykke ingefær
10 g
hvidløg
200 ml
af væsken kyllingen tilberedes i

Dej:

500 g
færdigkøbt filodej
200 g
klaret smør
6 liter
stegeolie

Fremgangsmåde

Fyld: Skær løgene i tynde skiver og steg dem i olie, indtil de bliver gennemsigtige. Tilsæt koriander-, spidskommen- og sennepsfrø og rist dem i 15 sekunder. Tilsæt derefter de stødte krydderier og sukker. Kog panden af med hønsebouillon, tomatpassata, Kikkoman sojasauce med mindre salt og rødvinseddike. Bring det hele i kog. Tilsæt kyllingekødet og tilbered det i 15 minutter. Lad det hele køle ned. Fjern kødet fra væsken og hak det i fine stykker. Hvis kødet er for tørt, kan noget af væsken hældes ned til det. 
 
Yoghurtdip: Hak hvidløg og ingefær fint og bland det med yoghurt, Kikkoman sojasauce med mindre salt og noget af væsken som kyllingekødet blev tilberedt i.
 
Samosas: Fold et lag filodej ud på bordet, pensl det med det klarede smør og læg endnu et lag ovenpå. Skær strimler ud langs den smalle side af dejen. Hver strimmel skal have en tykkelse på omtrent tre fingres bredde. Læg en skefuld fyld på enden af hver strimmel. Fold dejen omkring fyldet således, at der dannes en trekant. Steg de færdige samosas, indtil de er gyldenbrune. 
 
Servering: Server de færdige samosas med yoghurtdip i en separat skål.

Opskrifts-ID: F1009

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.