

Samosas med kylling vindaloo og yoghurtdip
Nogle elsker bare krydret mad!
Vindaloo er en af de stærkeste retter i det indiske køkken. Den sprøde dej og kølige yoghurt sørger for, at retten ikke bliver alt for sveddrivende, idet de fungerer som forfriskende modparter til chili, ingefær og spidskommen.
Ingredienser
Fyld:
Yoghurtdip:
Dej:
Fremgangsmåde
Fyld: Skær løgene i tynde skiver og steg dem i olie, indtil de bliver gennemsigtige. Tilsæt koriander-, spidskommen- og sennepsfrø og rist dem i 15 sekunder. Tilsæt derefter de stødte krydderier og sukker. Kog panden af med hønsebouillon, tomatpassata, Kikkoman sojasauce med mindre salt og rødvinseddike. Bring det hele i kog. Tilsæt kyllingekødet og tilbered det i 15 minutter. Lad det hele køle ned. Fjern kødet fra væsken og hak det i fine stykker. Hvis kødet er for tørt, kan noget af væsken hældes ned til det.
Yoghurtdip: Hak hvidløg og ingefær fint og bland det med yoghurt, Kikkoman sojasauce med mindre salt og noget af væsken som kyllingekødet blev tilberedt i.
Samosas: Fold et lag filodej ud på bordet, pensl det med det klarede smør og læg endnu et lag ovenpå. Skær strimler ud langs den smalle side af dejen. Hver strimmel skal have en tykkelse på omtrent tre fingres bredde. Læg en skefuld fyld på enden af hver strimmel. Fold dejen omkring fyldet således, at der dannes en trekant. Steg de færdige samosas, indtil de er gyldenbrune.
Servering: Server de færdige samosas med yoghurtdip i en separat skål.
Opskrifts-ID: F1009
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide