

Risoni med bladselleri og gorgonzola, serveret med radicchiosalat
Kombinationen af bladselleri og gorgonzola i denne lækre risoni gør retten til et sandt festmåltid. Den ledsages af en salat med radicchio og pære i en syrlig dressing med Kikkoman sojasauce.
Ingredienser
Risoni:
Salat:
- Risoni pasta ca. 300 g
- Salat ca. 80 g
Fremgangsmåde
Step 1
Sautér skalotteløg og selleri i en gryde med smør ved middelhøj varme i 2-3 minutter. Tilsæt risoni og lad pastaen stege i yderligere 2-3 minutter. Kog af med hvidvin, og lad væden koge ind til det halve. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det hele koge i 12 minutter under omrøring. Fjern gryden fra blusset, og rør langsomt gorgonzolaen i, indtil blandingen er cremet. Smag til med salt og peber.
Step 2
Smelt smørret på en pande, og steg pæreskiverne heri i ca. 2 minutter. Tilsæt honning, og lad pæreskiverne karamellisere let. Kog af med Kikkoman sojasauce, og bring det hele i kog. Tilsæt radicchio og valnødder, og lad salaten falde en smule sammen.
Step 3
Del den færdige risoni op på fire tallerkener, og anret salaten ovenpå inden servering.
Tip:
Denne ret fungerer også godt med risottoris.
Opskrifts-ID: F1068
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide