Peka med blæksprutte
Peka med blæksprutte

Peka med blæksprutte

Samlet tid55 min.
5 min.Arbejdstid
40-50 min.Tilberedningstid

Denne Balkan-ret er traditionelt en gryderet af kød og grøntsager. Vi giver retten et asiatisk twist ved at tilføje blæksprutte og Kikkoman kimchi chilisauce.

Ingredienser

10 Portioner

Peka:

1 kg
kartofler, skrællede og skåret i tern (ca. 2 x 2 cm)
500 g
gulerødder, skrællede og skåret i tern (ca. 2 x 2 cm)
300 g
salatløg, skåret i tern
30 g
finthakket hvidløg
1 ½ kg
babyblæksprutter
500 ml
vand
150 g
citronsaft
150 g
olivenolie
15 g
friskplukket rosmarin
Allergener:
Fisk, soja, bløddyr
Samlet vægt per portion:
405 g
Vægt per ingrediens:

Ingredienser (grøntsager, blæksprutte, etc.) ca. 220 g - Væske ca. 185 g

Fremgangsmåde

Step 1

Hæld kartofler, gulerødder, løg og hvidløg i et stort ovnfast fad (dyb 1/1 gastrobakke). Læg babyblæksprutterne ovenpå grøntsagerne.

Step 2

Bland Kikkoman kimchi chilisauce med vand, citronsaft og olivenolie og hæld det over grøntsagerne og blæksprutterne.  Drys med rosmarin. Dæk fadet til med bagepapir og alufolie og bag retten i en forvarmet ovn ved 180 °C i 40-50 minutter.

Step 3

Server den færdige peka i dybe tallerkener.

Tip:

For at sikre ens portionsstørrelser, del fyldet og væden fra hinanden efter tilberedelse for bedre at kunne anrette retten.

Opskrifts-ID: F1040

Opskrift som PDF

Download som PDF

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.