Pakoras med søde kartoffel og en dip med tamari og sesam
Pakoras med søde kartoffel og en dip med tamari og sesam

Pakoras med søde kartoffel og en dip med tamari og sesam

Samlet tid20 min.

Disse sprøde grøntsagspandekager med karry i er en sand streetfoodklassiker fra Indien. Takket være Kikkoman glutenfri sojasauce og kikærtemel er retten også velegnet til gæster med glutenallergi.

Ingredienser

10 Portioner

Grøntsager:

600 g
søde kartofler
600 g
gulerødder
600 g
salatløg
300 g
spinat

Dej:

1,1 kg
kikærtemel
1 liter
vand
4 spsk.
karrypulver
5 
knivspidser salt

Sauce:

100 ml
riseddike
50 g
hvidløg, finthakket
10 g
rød chili, finthakket
1 
stykke ingefær
2 spsk.
sesamolie
2 ½ g
hvide sesamfrø, ristede

Stegning:

6 liter
olie

Fremgangsmåde

Grøntsager: Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde, 8 cm lange stave
 
Dej: Bland kikærtemel med karrypulver og salt. Tilsæt vand og bland det hele sammen til en jævn dej. 
 
Sauce: Bland alle ingredienserne godt sammen.
 
Stegning: Opvarm olien til 180 grader. Hæld grøntsagerne ned i dejen, form boller på størrelse med en golfbold og dybsteg dem lidt efter lidt i ca. 3 minutter, indtil de er gyldenbrune. 

Servering: Hæld saucen i en separat skål og server den sammen med de færdige pakoras.

Opskrifts-ID: F1017

Opskrift som PDF

Download som PDF

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.