Pæresalat med vin, grønne bønner & tofu
Pæresalat med vin, grønne bønner & tofu

Pæresalat med vin, grønne bønner & tofu

Samlet tid 1 time 10 min.
30 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Kikkoman sojasauce er perfekt til at glasere tofutern. Hvidløg og ingefær sørger for den rette balance, mens pærer i vin giver retten et sofistikeret præg. Edamamebønner tilføjer et frisk grønt pust og en sund dosis af plantebaseret protein.

Ingredienser

10 Portioner

Salat:

240 g
løg, skåret i tynde skiver
50 ml
rapsolie
1 liter
grøntsagsbouillon
2 g
peber
1,6 kg
salatkartofler, skåret i tern (2 x 2 cm)

Tofuglaze:

720 g
tofu naturel, skåret i tern (2 x 2 cm)
100 g
kartoffelstivelse
100 ml
rapsolie

For the tofu sauce:

50 ml
agavesirup eller lignende
100 ml
vand
20 g
frisk ingefær, revet
12 g
hvidløg, knust

Derudover:

1,2 kg
pærer, skrællede og skåret i tykke strimler
100 ml
tør rødvin
40 ml
agavesirup
800 g
grønne bønner (evt. fra frost)
800 g
edamamebønner uden skal
80 g
skovsyreblade (alternativt: persille, hakket)
Allergener:
1. Kornsorter indeholdende gluten 6. Soja og sojabaserede produkter 12. Svovldioxid og sulfitter
Samlet vægt per portion:
448 g
Vægt per ingrediens:
  • 300 g salat
  • 70 g tofu
  • 70 g pære
  • 8 g pynt

Fremgangsmåde

Step 1

Steg løg i olie i en stor gryde i 5 minutter, indtil løgskiverne er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagsbouillon, Kikkoman sojasauce med mindre salt og peber.

Step 2

Tilsæt kartoflerne til løgene og lad dem koge i 25 minutter.

Step 3

Kom tofu i en pose sammen med kartoffelstivelse og ryst det hele grundigt, så tofuternene er dækket med et jævnt lag.

Step 4

Opvarm olie på en pande. Tilsæt tofu og steg ternene i ca. 10 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Læg dem på en tallerken ovenpå et stykke køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt og væde.

Step 5

Tilbered saucen til tofuen. Hæld hertil Kikkoman sojasauce med mindre salt, agavesirup, vand, revet ingefær og knust hvidløg i et glas og bland det hele godt sammen.

Step 6

Hæld saucen på den samme pande, som tofuen blev stegt på forinden, og bring blandingen i kog. Tilsæt tofu og rør, indtil al tofu er dækket af glazen. Lad det simre i 10 minutter.

Step 7

Hæld pærer i en lille gryde, tilsæt vin og agavesirup, og lad det hele simre i 10 minutter ved middelhøj varme. Sørg for at røre med jævne mellemrum.

Step 8

Vask og rens de grønne bønner. Hæld dem sammen med edamamebønnerne i gryden med de kogte kartofler, og lad det hele simre sammen i 5 minutter.

Step 9

Server grøntsagerne på en tallerken sammen med den glaserede tofu og pære i vin. Pynt retten med hakket skovsyre.

Tip:

Du kan bruge søde kartofler i stedet for de almindelige kartofler i denne ret og sukkerærter i stedet for de grønne bønner.

Opskrifts-ID: F1088

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.