

Pæresalat med vin, grønne bønner & tofu
Kikkoman sojasauce er perfekt til at glasere tofutern. Hvidløg og ingefær sørger for den rette balance, mens pærer i vin giver retten et sofistikeret præg. Edamamebønner tilføjer et frisk grønt pust og en sund dosis af plantebaseret protein.
Ingredienser
Salat:
Tofuglaze:
For the tofu sauce:
Derudover:
- 300 g salat
- 70 g tofu
- 70 g pære
- 8 g pynt
Fremgangsmåde
Step 1
Steg løg i olie i en stor gryde i 5 minutter, indtil løgskiverne er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagsbouillon, Kikkoman sojasauce med mindre salt og peber.
Step 2
Tilsæt kartoflerne til løgene og lad dem koge i 25 minutter.
Step 3
Kom tofu i en pose sammen med kartoffelstivelse og ryst det hele grundigt, så tofuternene er dækket med et jævnt lag.
Step 4
Opvarm olie på en pande. Tilsæt tofu og steg ternene i ca. 10 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Læg dem på en tallerken ovenpå et stykke køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt og væde.
Step 5
Tilbered saucen til tofuen. Hæld hertil Kikkoman sojasauce med mindre salt, agavesirup, vand, revet ingefær og knust hvidløg i et glas og bland det hele godt sammen.
Step 6
Hæld saucen på den samme pande, som tofuen blev stegt på forinden, og bring blandingen i kog. Tilsæt tofu og rør, indtil al tofu er dækket af glazen. Lad det simre i 10 minutter.
Step 7
Hæld pærer i en lille gryde, tilsæt vin og agavesirup, og lad det hele simre i 10 minutter ved middelhøj varme. Sørg for at røre med jævne mellemrum.
Step 8
Vask og rens de grønne bønner. Hæld dem sammen med edamamebønnerne i gryden med de kogte kartofler, og lad det hele simre sammen i 5 minutter.
Step 9
Server grøntsagerne på en tallerken sammen med den glaserede tofu og pære i vin. Pynt retten med hakket skovsyre.
Tip:
Du kan bruge søde kartofler i stedet for de almindelige kartofler i denne ret og sukkerærter i stedet for de grønne bønner.
Opskrifts-ID: F1088
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide