Orientalsk quinoa med tahindip
Orientalsk quinoa med tahindip

Orientalsk quinoa med tahindip

Samlet tid 1 time 20 min.
20 min. Arbejdstid
1 time Arbejdstid
20 min. ventetid

Hirse og quinoa er begge glutenfri kornsorter, der fungerer godt i denne ret. Kikkoman sojasauce forbedrer smagen og fjerner behovet for salt, samtidig med at det giver quinoa den helt perfekte umamismag. Appelsinsaft og chiliflager giver et citrusagtigt pift til retten.

Ingredienser

10 Portioner

Quinoa:

600 g
syrlige æbler, i tern
5 ml
citronsaft
500 ml
friskpresset appelsinsaft
600 g
quinoa (eller hirse)
50 ml
rapsolie eller olivenolie
6 g
hvidløg, finthakket
200 g
porre (den nederste del), skåret i små ringe
200 g
persillerod, i tern
280 g
gulerødder, i tern
20 g
brun farin
2 g
stødt peber
5 g
karrypasta
800 ml
grøntsagsbouillon
720 g
endivie
30 g
frisk ingefær, finthakket
30 ml
agavesirup
 ½ g
chiliflager (efter smag og behag)

Dip:

500 g
sojayoghurt naturel
100 g
tahin
 ½ g
chiliflager
1 g
peber

Pynt:

40 g
persille eller koriander, hakket
Allergener:
1. Kornsorter indeholdende gluten 6. Soja og sojabaserede produkter 11. Sesamfrø og sesambaserede produkter
Samlet vægt per portion:
340 g
Vægt per ingrediens:
  • 240 g quinoa
  • 60 g dip
  • 40 g pynt: endivie og krydderurter

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Dryp citronsaft over.

Step 2

Kog quinoa i henhold til pakkens anvisninger i forholdet 1:2 i 25 minutter i en gryde. Mod slutningen tilsættes friskpresset appelsinsaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Rør det hele godt sammen, så quinoaen kan optage væsken.

Step 3

Opvarm 20 ml olie på en pande og steg hvidløg og de hakkede grøntsager i 5 minutter. Tilsæt æbler, brun farin, peber og karrypasta og hæld bouillon i. Lad det hele koge i 5 minutter, indtil blandingen er kogt en smule ind. Tilsæt quinoa og rør det hele sammen.

Step 4

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en bageform med 10 ml olie og hæld quinoablandingen med æbler og grøntsager heri. Bag det i 20 minutter.

Step 5

Vask og halver endivien. Fjern den bitre midte ved at skære den ud i kileform. Varm 20 ml olie på en pande og steg endiviebladene i 2-3 minutter. Tilsæt ingefær, dryp med agavesirup og drys med chiliflager.

Step 6

Bland yoghurt med tahin, chiliflager og peber.
Server den bagte ret, mens den stadig er varm, og anret den sammen med endivie. Drys med en smule hakket persille, og server retten sammen med den færdige dip.

Tip:

Du kan også anvende pak choi i stedet for endivie i denne ret. Tilsæt krydderier såsom za'atar eller spidskommen under tilberedningen af quinoa for at give den en mere intens smag.

Opskrifts-ID: F1090

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.