

Orientalsk quinoa med tahindip
Hirse og quinoa er begge glutenfri kornsorter, der fungerer godt i denne ret. Kikkoman sojasauce forbedrer smagen og fjerner behovet for salt, samtidig med at det giver quinoa den helt perfekte umamismag. Appelsinsaft og chiliflager giver et citrusagtigt pift til retten.
Ingredienser
Quinoa:
Dip:
Pynt:
- 240 g quinoa
- 60 g dip
- 40 g pynt: endivie og krydderurter
Fremgangsmåde
Step 1
Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Dryp citronsaft over.
Step 2
Kog quinoa i henhold til pakkens anvisninger i forholdet 1:2 i 25 minutter i en gryde. Mod slutningen tilsættes friskpresset appelsinsaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Rør det hele godt sammen, så quinoaen kan optage væsken.
Step 3
Opvarm 20 ml olie på en pande og steg hvidløg og de hakkede grøntsager i 5 minutter. Tilsæt æbler, brun farin, peber og karrypasta og hæld bouillon i. Lad det hele koge i 5 minutter, indtil blandingen er kogt en smule ind. Tilsæt quinoa og rør det hele sammen.
Step 4
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en bageform med 10 ml olie og hæld quinoablandingen med æbler og grøntsager heri. Bag det i 20 minutter.
Step 5
Vask og halver endivien. Fjern den bitre midte ved at skære den ud i kileform. Varm 20 ml olie på en pande og steg endiviebladene i 2-3 minutter. Tilsæt ingefær, dryp med agavesirup og drys med chiliflager.
Step 6
Bland yoghurt med tahin, chiliflager og peber.
Server den bagte ret, mens den stadig er varm, og anret den sammen med endivie. Drys med en smule hakket persille, og server retten sammen med den færdige dip.
Tip:
Du kan også anvende pak choi i stedet for endivie i denne ret. Tilsæt krydderier såsom za'atar eller spidskommen under tilberedningen af quinoa for at give den en mere intens smag.
Opskrifts-ID: F1090
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide