

Langos med braiseret oksekød
Du kender måske langos som fingerfood fra messer og markeder. I denne ret fylder vi ikke den sprøde dej med creme fraiche og ost, men derimod med en krydret kødsauce, der har fået et asiatisk twist med Kikkoman sojasauce med mindre salt.
Ingredienser
Langos:
Kødsauce:
Pynt:
Dybstegte langos ca. 110 g - Sauce ca. 170 g - Pynt ca. 20 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bland hvedemel, tørgær og sukker i en røreskål. Tilsæt lunken mælk (35 °C) og ælt dejen i en røremaskine i 5 minutter. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 40 minutter.
Step 2
I mellemtiden steges løg, ingefær og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt stjerneanis, kanelstang og hakket kød og lad det stege i yderligere 5 minutter under jævn omrøring. Tilsæt Shaoxing risvin, Kikkoman sojasauce med mindre salt, tomatpure, vand og majsmel. Kog saucen ind ved middel varme i ca. 40 minutter. Fjern stjerneanis og kanelstængerne.
Step 3
Del dejen op i 10 lige store stykker på ca. 110 g (ca. 14 cm lange og 7 cm brede). Pres kanterne op til ca. 1 cm højde. Dæk dejstykkerne til med et viskestykke og lade dem efterhæve i 20 minutter.
Step 4
Opvarm olien til 175 °C enten på en stegepande eller i en friture. Steg dejen i ca. 3 minutter på hver side. Læg de færdige langos på tallerkener, fyld dem med kødsaucen og pynt med agurk, purløg og sesamfrø.
Tip:
Rør det hakkede kød med et piskeris, for at smuldre det endnu mere.
Opskrifts-ID: F1037
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide