Langos med braiseret oksekød
Langos med braiseret oksekød

Langos med braiseret oksekød

Samlet tid73 min.
30 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid

Du kender måske langos som fingerfood fra messer og markeder. I denne ret fylder vi ikke den sprøde dej med creme fraiche og ost, men derimod med en krydret kødsauce, der har fået et asiatisk twist med Kikkoman sojasauce med mindre salt.

Ingredienser

10 Portioner

Langos:

700 g
hvedemel, type 550
10 g
tørgær
20 g
sukker
400 ml
mælk
5 g
salt
Stegeolie

Kødsauce:

400 g
salatløg i tern
25 g
finthakket ingefær
25 g
finthakket hvidløg
80 ml
rapsolie
1 kg
hakket oksekød
5 
stjerneanis
3 
kanelstænger
250 ml
Shaoxing risvin eller sherry som alternativ
100 g
tomatpure
150 ml
vand
50 g
majsmel

Pynt:

200 g
agurk, skåret i halve skiver
10 g
finthakket purløg
10 g
ristede hvide sesamfrø
Allergener:
Soja, gluten, mælk, sesamfrø
Samlet vægt per portion:
300 g
Vægt per ingrediens:

Dybstegte langos ca. 110 g - Sauce ca. 170 g - Pynt ca. 20 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bland hvedemel, tørgær og sukker i en røreskål. Tilsæt lunken mælk (35 °C) og ælt dejen i en røremaskine i 5 minutter. Dæk  dejen til og lad den hæve et lunt sted i 40 minutter.

Step 2

I mellemtiden steges løg, ingefær og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt stjerneanis, kanelstang og hakket kød og lad det stege i yderligere 5 minutter under jævn omrøring. Tilsæt Shaoxing risvin, Kikkoman sojasauce med mindre salt, tomatpure, vand og majsmel. Kog saucen ind ved middel varme i ca. 40 minutter. Fjern stjerneanis og kanelstængerne.

Step 3

Del dejen op i 10 lige store stykker på ca. 110 g (ca. 14 cm lange og 7 cm brede). Pres kanterne op til ca. 1 cm højde. Dæk dejstykkerne til med et viskestykke og lade dem efterhæve i 20 minutter.

Step 4

Opvarm olien til 175 °C  enten på en stegepande eller i en friture. Steg dejen i ca. 3 minutter på hver side. Læg de færdige langos på tallerkener, fyld dem med kødsaucen og pynt med agurk, purløg og sesamfrø.

Tip:

Rør det hakkede kød med et piskeris, for at smuldre det endnu mere.

Opskrifts-ID: F1037

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.