

Jambalaya med svampe, safran og furikake
Vi giver den kreolske, klassiske jambalaya et twist med svampe og grønkål. I mødet mellem Japan og Louisiana sørger Kikkoman sojasauce for den nødvendige krydrede og afrundede smag. Retten toppes med japansk furikake.
Ingredienser
Jambalaya:
Furikake:
- Jambalaya ca. 450 g
- Furikake ca. 2 g
Fremgangsmåde
Step 1
Steg løg og hvidløg i olivenolie i 2-3 minutter, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt ris og steg i yderligere 3 minutter. Tilsæt tomatpuré og svampe og steg det hele i 3 minutter.
Step 2
Kog panden af med grøntsagsbouillon og tilsæt Kikkoman sojasauce, Kikkoman kimchi chilisauce og safran. Lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter, indtil risen er mør. Rør med jævne mellemrum for at undgå, at risen brænder på. Tilsæt grønkål de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.
Step 3
Rist græskarkerner og sesamfrø på en tør pande. Bland dem med det hakkede noritang.
Step 4
Server den færdige jambalaya på tallerkener og pynt med furikake.
Tip:
Mængden af grøntsagsbouillon kan variere. Du skal muligvis bruge lidt mere eller mindre end angivet.
Overvej at bruge en grøntsagsmølle til noritangen, da det kan være svært at skære den med en kniv.
Opskrifts-ID: F1051
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide