

Halušky med ørred, mandler og peberfrugt
Denne ret har rødder i østeuropæiske traditioner. De hjemmelavede kartoffel-spätzle forfines med Kikkoman woksauce - teriyaki for at give retten en aromatisk, sød og krydret smag.
Ingredienser
Halušky:
Sauce:
Derudover:
Halušky ca. 160 g - Grøntsager, fisk og sauce ca. 240 g
Fremgangsmåde
Step 1
Riv kartoflerne fint. Tryk vandet ud af de revne kartofler og bland dem med mel og salt. Pisk æggene sammen og bland dem i dejen.
Step 2
Bring vand i kog i en stor gryde. Pres blandingen ned i vandet gennem et groft spätzle-jern og kog dem i ca. 1 minut. De små halušky er færdige, så snart de flyder op til overfladen. Fjern dem fra vandet og læg dem i en skål, indtil de andre elementer er færdigtilberedte.
Step 3
Smelt det klarede smør i en stegepande og steg løgstrimlerne i 3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt rød peberfrugt og sukkerærter og steg i yderligere 2 minutter. Kog panden af med Kikkoman wok sauce – teriyaki og tilsæt derefter ørredternene. Kog det hele i yderligere 2 minutter.
Step 4
Del de færdige halušky op på tallerkenerne og hæld saucen med fisk og grøntsager henover. Pynt retten med mandelflager og purløg inden servering.
Tip:
Drys lidt olie henover de færdige halušky, så snart de er færdige, så undgår du, at de klistrer sammen.
Opskrifts-ID: F1034
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide