

Bao med „pulled“ østershatte
Et sofistikeret vegetarisk twist: I stedet for svinekød fyldes de bløde, luftige Bao boller med pulled østershatte. Serveret med syltede gulerødder og en sød og krydret sauce, er dette en sand streetfood-drøm!
Ingredienser
Dej:
Fyld:
Syltede gulerødder:
Servering:
Fremgangsmåde
Dej: Bland vand, mælk, gær og sukker i en skål. Tilsæt mel, eddike og salt og ælt det hele sammen til en jævn dej. Lad dejen hæve i 1 time, rul den derefter ud, drys med bagepulver og ælt den sammen igen. Lad den hæve yderligere 30 minutter.
Fyld: Skær løgene i tynde skiver og hak ingefær, forårsløg og hvidløg. Riv svampene fra hinanden med en gaffel eller skær dem i tynde strimler og mariner dem i Kikkoman sojasauce i 15 minutter. Hæld den overskydende væske fra. Steg svampene i olie, indtil de begynder at falde sammen. Tilsæt først hvidløg, forårsløg og ingefær, og derefter Kikkoman Kimchi chilisauce, Kikkoman Teriyaki glaze, eddike og sukker. Fortsæt med at stege under omrøring.
Syltede grøntsager: Skær gulerødder i fine stave på størrelse med tændstikker. Mariner dem i en stor skål sammen med eddike, sukker, Kikkoman Kimchi chilisauce, vand og salt i mindst 1 time i køleskabet – med fordel natten over.
Bao: Del dejen op i 20 portioner, form hver til en rund bolle og rul den ud til en cirkel på 0,5 cm tykkelse. Pensl dejen med olie og fold den på midten. Damp de færdige baos i en bambus dampkurv eller dampkoger i 15 minutter.
Servering: Fyld de færdige baos med østershatteblandingen og server sammen med de syltede grøntsager og friske krydderurter.
Opskrifts-ID: F1018
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide