Bao med „pulled“ østershatte
Bao med „pulled“ østershatte

Bao med „pulled“ østershatte

Samlet tid150 min.

Et sofistikeret vegetarisk twist: I stedet for svinekød fyldes de bløde, luftige Bao boller med pulled østershatte. Serveret med syltede gulerødder og en sød og krydret sauce, er dette en sand streetfood-drøm!

Ingredienser

10 Portioner

Dej:

1 kg
hvedemel
2 tsk.
sukker
2 tsk.
salt
2 
pakker tørgær (8 g per pakke)
1 tsk.
bagepulver
2 spsk.
riseddike
400 ml
vand
100 ml
mælk
2 spsk.
olie

Fyld:

3 kg
østershatte
3 
løg
6 
fed hvidløg
100 g
ingefær
2 
bundter forårsløg
100 g
sukker
Stegeolie

Syltede gulerødder:

250 ml
riseddike
250 ml
vand
250 g
sukker
10 g
salt
2 kg
gulerødder

Servering:

100 g
forårsløg, hakket
100 g
koriander, hakket
150 g
spirer

Fremgangsmåde

Dej: Bland vand, mælk, gær og sukker i en skål. Tilsæt mel, eddike og salt og ælt det hele sammen til en jævn dej. Lad dejen hæve i 1 time, rul den derefter ud, drys med bagepulver og ælt den sammen igen. Lad den hæve yderligere 30 minutter. 
 
Fyld: Skær løgene i tynde skiver og hak ingefær, forårsløg og hvidløg. Riv svampene fra hinanden med en gaffel eller skær dem i tynde strimler og mariner dem i Kikkoman sojasauce i 15 minutter. Hæld den overskydende væske fra. Steg svampene i olie, indtil de begynder at falde sammen. Tilsæt først hvidløg, forårsløg og ingefær, og derefter Kikkoman Kimchi chilisauce, Kikkoman Teriyaki glaze, eddike og sukker. Fortsæt med at stege under omrøring. 
 
Syltede grøntsager: Skær gulerødder i fine stave på størrelse med tændstikker. Mariner dem i en stor skål sammen med eddike, sukker, Kikkoman Kimchi chilisauce, vand og salt i mindst 1 time i køleskabet – med fordel natten over.
 
Bao: Del dejen op i 20 portioner, form hver til en rund bolle og rul den ud til en cirkel på 0,5 cm tykkelse. Pensl dejen med olie og fold den på midten. Damp de færdige baos i en bambus dampkurv eller dampkoger i 15 minutter. 
 
Servering: Fyld de færdige baos med østershatteblandingen og server sammen med de syltede grøntsager og friske krydderurter.

Opskrifts-ID: F1018

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.