

Aubergine piccata med en krydret ponzu-dressing
Vi har forvandlet denne italienske klassiker til en vegetarisk fusionsret: Aubergine piccata med en krydret vinaigrette af ponzu og agurk. Kikkoman ponzu citrus sojasauce sørger for en helt perfekt balance mellem smagsnuancerne.
Ingredienser
Auberginer:
Bønnemos:
Vinaigrette:
Derudover:
- Aubergine ca. 150 g
- Bønnemos ca. 120 g
- Vinaigrette ca. 80 g
- Rucolasalat ca. 10 g
Fremgangsmåde
Step 1
Krydr aubergineskiverne let med salt og sukker, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Der bør være 3 skiver per person.
Step 2
Blend citronskal, citronsaft, bønner, hvidløg og cashewsmør med salt og olivenolie, indtil blandingen er jævn.
Step 3
Bland agurk, skalotteløg, chili og ingefær sammen med sennep, honning og Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Rør langsomt olivenolie i blandingen, så der dannes en emulsion. Tilsæt derefter purløg.
Step 4
Dup aubergineskiverne tørre med lidt køkkenrulle. Pisk æggene sammen, og bland Kikkoman panko med paprikapulver. Vend aubergineskiverne i hvedemel, dyp dem derefter i æggeblandingen, og vend dem til sidst i pankoraspen. Opvarm olie til ca. 175 °C på en stegepande, og steg aubergineskiverne, indtil de er gyldenbrune.
Step 5
Opvarm bønnemosen på en stegepande, og fordel den på tallerkenerne. Anret tre skiver aubergine på hver tallerken, og hæld den færdige vinaigrette omkring skiverne. Top med lidt rucolasalat inden servering.
Tip:
Aubergineskiverne kan også dybsteges.
Opskrifts-ID: F1065
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide