Aubergine piccata med en krydret ponzu-dressing
Aubergine piccata med en krydret ponzu-dressing

Aubergine piccata med en krydret ponzu-dressing

Samlet tid50 min.
30 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
30 min.waiting time

Vi har forvandlet denne italienske klassiker til en vegetarisk fusionsret: Aubergine piccata med en krydret vinaigrette af ponzu og agurk. Kikkoman ponzu citrus sojasauce sørger for en helt perfekt balance mellem smagsnuancerne.

Ingredienser

10 Portioner

Auberginer:

1 ½ kg
auberginer i skiver (ca. 1 cm tykke)
20 g
salt
20 g
sukker
3 
æg, mellemstore
100 g
hvedemel
5 g
røget paprikapulver
300 ml
planteolie

Bønnemos:

1 spsk.
citronskal
30 ml
citronsaft
1,2 kg
hvide bønner på dåse (drænet vægt)
10 g
hvidløg, i fine tern
100 g
cashewsmør
20 g
salt
100 ml
olivenolie

Vinaigrette:

400 g
agurk, uden kerner og i fine tern
200 g
skalotteløg, i fine tern
2 
milde chilier, i fine tern
30 g
ingefær, i fine tern
100 g
grov sennep
50 g
honning
100 ml
olivenolie
20 g
purløg, finthakket

Derudover:

100 g
rucolasalat, vasket og klar til servering
Allergener:
Æg, gluten, nødder, soja, sennep
Samlet vægt per portion:
360 g
Vægt per ingrediens:
  • Aubergine ca. 150 g
  • Bønnemos ca. 120 g
  • Vinaigrette ca. 80 g
  • Rucolasalat ca. 10 g

Fremgangsmåde

Step 1

Krydr aubergineskiverne let med salt og sukker, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Der bør være 3 skiver per person.

Step 2

Blend citronskal, citronsaft, bønner, hvidløg og cashewsmør med salt og olivenolie, indtil blandingen er jævn.

Step 3

Bland agurk, skalotteløg, chili og ingefær sammen med sennep, honning og Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Rør langsomt olivenolie i blandingen, så der dannes en emulsion. Tilsæt derefter purløg.

Step 4

Dup aubergineskiverne tørre med lidt køkkenrulle. Pisk æggene sammen, og bland Kikkoman panko med paprikapulver. Vend aubergineskiverne i hvedemel, dyp dem derefter i æggeblandingen, og vend dem til sidst i pankoraspen. Opvarm olie til ca. 175 °C på en stegepande, og steg aubergineskiverne, indtil de er gyldenbrune.

Step 5

Opvarm bønnemosen på en stegepande, og fordel den på tallerkenerne. Anret tre skiver aubergine på hver tallerken, og hæld den færdige vinaigrette omkring skiverne. Top med lidt rucolasalat inden servering.

Tip:

Aubergineskiverne kan også dybsteges.

Opskrifts-ID: F1065

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.