

Moussaka med kimchi
Denne græske nationalret er en klassiker på enhver græsk taverna. I vores version med kimchi giver Kikkoman kimchi chilisauce lidt ekstra varme og krydderi til retten.
Ingredienser
Fyld:
Bechamelsauce:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1
Steg kinakålen i 50 ml rapsolie sammen med kødet. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, tomatpassata og spidskommen. Lad det hele simre ved lav varme i ca. 30 minutter.
Step 2
Steg aubergineskiverne i den resterende olie i ca. 6 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Step 3
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og steg det i 2-3 minutter. Rør lidt efter lidt den kolde mælk i gryden og rør det hele godt sammen med et piskeris, indtil blandingen er jævn. Lad det hele simre i ca. 5 minutter og smag til med muskatnød, salt og peber.
Step 4
Læg halvdelen af de stegte aubergineskiver i et ovnfast fad. Hæld kødsaucen over og dæk med de resterende aubergineskiver. Fordel bechamelsaucen ovenpå det øverste lag aubergine. Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i ca. 20 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
Step 5
Server den færdige moussaka på tallerkener og pynt med lidt koriander.
Tip:
Denne ret kan holde sig i op til to dage i køleskabet og kan genopvarmes i ovnen.
Opskrifts-ID: F1035
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide