

Asiatiske Bao buns med krabbekød
Disse dampede kinesiske dumplings, der er fyldt med saftigt krabbekød, er omdrejningspunktet for mange trendy restaurantkoncepter rundt omkring i Europa. De serveres med hjemmelavet hoisin-sauce, og de er ekstremt lækre!
Ingredienser
Dej:
Fyld:
Hoisin-sauce:
Fremgangsmåde
Dej: Opløs gær og sukker i 37 grader varmt vand. Tilsæt mel og ælt i 10 minutter, indtil dejen er glat og elastisk. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter i en skål dækket til med husholdningsfilm.
Fyld: Hæld væden fra krabbekødet. Tilsæt koriander, purløg, ingefær og derefter østerssauce, limesaft og sesamfrø.
Hoisin-sauce: Opvarm Kikkoman sojasauce med mindre salt og riseddike ved svag varme og opløs den brune farin heri. Fjern gryden fra varmen og bland med Sriracha, hvidløg, peanutbutter og sort peber, indtil saucen er jævn.
Bao buns: Drys mel udover køkkenbordet og ælt dejen godt. Rul dejen ud til en fingers tykkelse og skær den ud i cirkler med en diameter på 10 cm. Læg fyldet i midten af hver cirkel og rul dejen omkring fyldet til en lille bolle. Læg et lille stykke bagepapir under hver enkelt bolle. Damp de fyldte boller i en bambus dampkurv eller dampkoger i 4 minutter.
Servering: Hæld hoisin-saucen i en lille skål og server den sammen med de dampede bao buns.
Opskrifts-ID: F1005
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide