Kikkoman sojasauce – egenskaber og fordele

Kikkoman sojasauce – egenskaber og fordele

Hvad gør Kikkoman sojasauce unik?

Såvel professionelle køkkenchefer som hobbykokke verden over sætter pris på Kikkoman sojasauce. Dens særlige kendetegn er den legendariske sojasauce-dispenserflaske med det røde låg, som er designet af Kenji Ekuan og har vundet flere priser. Kikkoman har imidlertid ikke kun sat internationale standarder inden for produktdesign: Kvalitetsstandarderne for Kikkomans sojasaucer er også på højeste niveau, når det gælder produktsammensætning, produktion, smag og kvalitet. Men hvad er det, der gør Kikkoman sojasauce så unik og enestående?

1. Naturlige råvarer 

Kikkoman sojasauce indeholder kun fire nøje udvalgte ingredienser: vand, sojabønner, hvede og salt. Der bruges udelukkende sojabønner, som er garanteret GMO-fri.

2. Fri for kunstige tilsætningsstoffer

Kikkoman sojasauce indeholder ingen form for kunstige tilsætningsstoffer såsom smagsforstærkere, farvestoffer eller konserveringsmidler.

3. Helt naturligt brygget

Kikkoman sojasauce brygges på helt naturlig vis ved hjælp af en speciel gæringsproces, der varer i ca. seks måneder. Smagen og aromaen udvikler sig ganske naturligt – uden kemiske hjælpemidler eller tilsætningsstoffer.

4. En kompleks mangfoldighed af aromaer

Under brygningen udvikler sojasaucen ca. 300 forskellige smagskomponenter, der blandt andet minder om vanilje, frugt, whisky eller kaffe. Hver af de ca. 300 komponenter er indeholdt i så små mængder, at de ikke kan identificeres hver for sig, men sammen giver de Kikkoman sojasauce en helt usædvanlig og uforlignelig aroma.

5. Særdeles højt protein- og kvælstofindhold

På det japanske marked klassificeres sojasaucer i henhold til Japanese Agricultural Standard (JAS) på baggrund af deres samlede indhold af kvælstof/protein. Klassificeringen viser, hvor rig på umami en sojasauce er. Kikkoman sojasauce indeholder 10 g protein pr. 100 ml. Dermed hører den helt klart hjemme i kategorien „Særdeles højt indhold“.

KategoriKvælstof i altProtein
Særdeles højt indhold> 1,50> 9,38
Højt indhold> 1,35> 8,44
Normalt indhold> 1,20> 7,50

 

6. Rund og fyldig smag

Den harmoniske kombination af og det velafbalancerede forhold mellem de 5 smagsretninger sød, sur, salt, bitter og umami giver Kikkoman sojasauce dens helt unikke smag.

Sojasauce er særdeles rig på naturlige umami-komponenter, der udvikler sig i løbet af bryggeprocessen. Disse består af 20 forskellige aminosyrer, der opstår ved spaltningen af proteinerne i sojabønnerne i koji-mæsken.

7. Klar og nøddebrun farve

Den klare, nøddebrune farve, der er karakteristisk for Kikkoman sojasauce, er resultatet af den såkaldte „Maillard-reaktion“, som begynder at tage form 2-3 måneder efter starten på bryggeprocessen. Her forbinder glukosen og de andre sukkerarter sig med aminosyrerne, så der opstår et brunt pigment, melanoidin, som giver sojasaucen dens fine farve.

8. Smags- og farveforstærkende virkning

En af de specielle egenskaber ved Kikkoman Sojasauce er, at den virker smags- og farveintensiverende. Når Kikkoman sojasauce varmes op under stegning eller grilning, giver den maden en kraftig farve og en behagelig krydret og appetitvækkende aroma.

9. Lugtdæmpende effekt 

Kikkoman sojasauce har også en positiv indflydelse på friske råvarers lugt. Fisk, skaldyr eller kød kan lugte stærkt, til tider endda ubehageligt. Ved at marinere råvarerne i sojasauce kan man reducere eller endda helt neutralisere de generende lugte.

10. Produceret efter europæiske standarder

Kikkoman naturligt brygget sojasauce produceres i Europa i overensstemmelse med europæiske standarder.