Hvordan vi blev dem, vi er

Kikkomans historie går tilbage til det 17. århundrede, hvor forfædrene i Mogi familien begyndte at producere den mørkebrune kryddersauce af soja, hvede, vand og salt i den japanske by Noda.

Byens optimale beliggenhed på bredden af Edo-floden gav direkte adgang til de nødvendige råmaterialer og bød samtidigt på gode leveringsmuligheder til den voksende by omkring Edo, som i dag er kendt som Tokyo. Hollandske erhvervsdrivende opdagede hurtigt det ”sorte guld” og bragte det med sig til Europa. Kikkoman blev derpå etableret på det europæiske marked og modtog vigtige priser ved Expo Wien i 1873 og Expo Amsterdam i 1883.

Grundlæggelsen af Kikkoman

I 1917 grundlagde de to japanske familier Mogi og Takanashi virksomheden Noda Shoyu Co. Ltd. I 1964 blev virksomhedens navn ændret til Kikkoman Shoyu Co. Ltd og siden hen ændret til Kikkoman Corporation i 1980. Navnet Kikkoman har en helt særlig betydning – læs mere om historien bag navnet her

I dag er Kikkoman førende på det globale marked for sojasaucer og værdsat for saucens fyldige smag i mere end 100 lande. Som om det ikke var nok, er Kikkoman også den officielle leverandør til det japanske kejserlige hof.

Goddag til verden!

Først efter Anden Verdenskrig begyndte Kikkoman at opleve betydelig vækst i deres forretning i udlandet. Efter krigen bosatte både besættelsesstyrker, journalister og andre udlændinge sig i Japan, og de blev fortrolige med det japanske køkken og dets brug af sojasauce. Kikkoman så derfor et stort potentiale i at ekspandere til udlandet. 

I 1957 åbnede Kikkoman sin første udenlandske salgsafdeling i San Francisco, USA. For at kunne imødekomme det stigende behov byggede Kikkoman sit første udenlandske produktionsanlæg i USA i 1972. Efter sin succes på det amerikanske marked begyndte Kikkoman at etablere både produktions- og salgsnetværk over hele verden.

Velkommen til Europa

I 1973 etablerede Kikkoman sig i Europa, nærmere bestemt i Düsseldorf, Tyskland, hvor de åbnede en japansk restaurant. Her kunne kunderne ikke blot se maden blive tilberedt, men også dufte og smage, hvordan sojasauce fremhævede smagen i kød og lokale råvarer og ingredienser. Vigtigst af alt lærte de, hvordan man kunne bruge sojasauce i sit eget hjem. Ligesom man havde gjort i USA, blev salget skubbet i gang ved at uddele smagsprøver i butikker og ved at udarbejde og udgive opskrifter med sojasauce. Den deraf følgende vækst blev primært drevet af efterspørgslen i Tyskland. 

Ved at tilbyde smagsprøver i supermarkeder blev udbredelsen af Kikkoman i Europa øget. Siden da er samlingen af opskrifter med den japanske sojasauce blevet større og tilpasset til de aktuelle madtrends og livsstile, såsom glutenfri eller vegansk madlavning. 

I oktober 1997 åbnede Kikkoman sit første produktionsanlæg i Europa i Hoogezand-Sappemeer, Holland. Dette var nødvendigt for at imødekomme den stigende interesse og efterspørgsel efter sojasauce i Europa. Produktionsstedet producer stadig Kikkoman-saucer til hele det europæiske marked.

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.