Kikkomans historie

Kikkomans historie

Kikkomans historie går tilbage til 1600-tallet, hvor familien Mogi fra Noda i Japan begyndte at brygge den velkendte mørkebrune sauce med den kraftige krydrede smag af soja, hvede, vand og salt. 

Byen Nodas optimale beliggenhed ved floden Edo lettede adgangen til de nødvendige råvarer og gjorde det samtidig nemt at transportere de færdige produkter til den hurtigt voksende by Edo, som i dag heder Tokyo. Her fik datidens hollandske købmænd smag for det sorte guld og bragte sojasaucen med sig til Europa. 

Kikkoman etablerede sig hurtigt på det europæiske marked og blev allerede hyldet med eftertragtede priser på Expo i Wien i 1873 og på Expo i Amsterdam i 1883. I 1917 grundlagde de japanske familier Mogi, Takanashi og Horikiri virksomheden Noda Shoyu Co. Ltd., som i 1964 ændrede navn til Kikkoman Shoyu Co. Ltd. og endelig blev til Kikkoman Corporation i 1980.

I dag er Kikkoman førende på verdensmarkedet for sojasauce og værdsat for saucens unikke fyldige smag i mere end 100 lande verden over. Og ikke nok med det: Kikkoman er også officiel leverandør til det kejserlige japanske hof. 

Vidste du, at ...

Navnet Kikkoman har en særlig betydning: "Kikko" betyder skildpaddeskjold, og "man" betyder 10.000. Ifølge en japansk legende lever skildpadder i 10.000 år, og de er et symbol på lykke, succes og et langt liv.