Spørgsmål og svar

Hvordan doserer man sojasauce rigtigt?

Hvor meget sojasauce du tilsætter, afhænger af, hvilken ret du laver – og naturligvis af din personlige smag. Fordelen ved Kikkoman naturligt brygget sojasauce er, at man egentlig ikke kan bruge for meget. For Kikkoman sojasauce fremhæver råvarernes egen smag uden at overdøve den. Derimod kan andre sojasaucer, især kemisk fremstillede, gøre maden uspiselig på grund af deres gennemtrængende, kunstige smag.

Er det nødvendigt også at bruge salt, når jeg krydrer maden med sojasauce?

Du kan helt undlade at komme salt i maden, når du krydrer en ret med sojasauce. Sojasauce er en ideel erstatning for salt! I øvrigt kan alle, der gerne vil undgå salt eller reducere deres saltforbrug, vælge at bruge Kikkoman naturligt brygget sojasauce med 43 % mindre salt.

Hvordan skal sojasauce opbevares?

Det anbefales at opbevare flasken i køleskabet efter åbning. Her er sojasaucen beskyttet mod lys- og temperaturpåvirkninger.

Passer sojasauce kun til asiatiske retter?

Kikkoman naturligt brygget sojasauce er et universalkrydderi, selvom den har rødder i Asien. Sojasauce passer ikke kun til asiatiske retter, men er derimod også særdeles velegnet til middelhavskøkkenet – lige fra suppe til salat, fra kød- til fiskeretter og fra grøntsager til pasta.

Hvad kan man kende naturligt brygget sojasauce på?

Naturligt brygget sojasauce kan kendes på farven, smagen og aromaen. Det er der dog sjældent mulighed for at teste i et supermarked. I stedet kan man se nærmere på indholdsstofferne. Kikkoman naturligt brygget sojasauce består udelukkende af fire rene ingredienser – sojabønner, hvede, vand og salt – dvs. den indeholder hverken farvestoffer eller smagsforstærkere. Og den er naturligt brygget.

Indeholder Kikkoman sojasauce kunstige indholdsstoffer?

Kikkoman sojasauce består udelukkende af fire rene ingredienser, nemlig sojabønner, hvede, vand og salt, som ved hjælp af en naturlig bryggemetode forarbejdes til Kikkoman naturligt brygget sojasauce. Der anvendes ingen form for tilsætningsstoffer.

Hvilke sojasaucer fra Kikkoman er veganske?

Kikkoman er i hele Europa blevet V-mærke certificeret for den naturligt bryggede sojasauce, den naturligt bryggede sojasauce med 43% mindre salt samt Tamari glutenfri Sojasauce. Du finder yderligere oplysninger herom her.

Hvordan ser det ud med de andre saucer fra Kikkoman, som ikke er mærket med V-mærket? Er de alligevel veganske?

Også selvom produkterne ikke er mærket med V-mærket, indeholder de fleste produkter fra Kikkoman ingen ingredienser af animalsk oprindelse. Du finder disse oplysninger på hver produktside på Kikkoman-websitet. Vi har planer om også at udvide den veganske certificering enkeltvis på andre saucer.

Er der forskel på sojasaucen i designerflasken og de „almindelige“ flasker?

Nej, der er ingen forskel. Begge produkter indeholder den samme naturligt bryggede sojasauce. Der er kun forskel på flasken. Designerflasken er en smart og praktisk dispenser, som pynter på ethvert bord, når man ønsker at bruge sojasauce som ekstra krydderi ved bordet. Desuden kan designerflasken nemt fyldes op igen, og den tåler vask i opvaskemaskine.

Er PET-flasker fra Kikkoman BPA-fri?

Ja, vores PET-flasker er fri for BPA. Det samme gælder vores plastfolier (portionsposer), glasflasker, plastflasker, plastdåser, plastposer, plastspande, plastbeholdere og plastlåg.

Hvad er forskellen på kinesisk og japansk sojasauce?

Bryggetiden for kinesisk sojasauce er som regel kortere end for den japanske. Desuden har mange kinesiske sojasaucer et højere saltindhold. En række af de kinesiske sojasaucer er i øvrigt såkaldte „blends“, dvs. en blanding af fermenteret og kemisk sojasauce. Og sidst, men ikke mindst indeholder kinesisk sojasauce ofte tilsætningsstoffer. 

Er Kikkoman sojasauce en kinesisk sojasauce?

Kikkoman naturligt brygget sojasauce er en japansk sojasauce. Men den kan lige så godt bruges til kinesiske retter. Den er et alsidigt universalkrydderi.

Hvad er forskellen på Kikkoman sojasauce og andre sojasaucer?

Fire rene ingredienser, en helt igennem naturlig bryggemetode og omkring 300 forskellige aromaer er hemmeligheden bag Kikkoman naturligt brygget sojasauce, som brygges efter en over 300 år gammel opskrift.

Hvordan fremstilles sojasauce?

Kikkoman naturligt brygget sojasauce fremstilles efter en over 300 år gammel opskrift i en naturlig bryggeproces, som varer i ca. seks måneder. Sojasaucen består udelukkende af fire rene ingredienser: sojabønner, hvede, vand og salt. Der bruges ingen form for tilsætningsstoffer. Du kan læse mere om de forskellige produktionstrin her.

Hvilken næringsværdi har Kikkoman naturligt brygget sojasauce?

Vores naturligt bryggede sojasauce har følgende næringsindhold pr. 100 ml:

Hvilken næringsværdi og hvilket saltindhold har Kikkoman naturligt brygget sojasauce med 43 % mindre salt?

Vores naturligt bryggede sojasauce med mindre salt har følgende næringsindhold pr. 100 ml:

Er Kikkoman naturligt brygget sojasauce fri for gluten?

Glutenindholdet i Kikkoman naturligt brygget sojasauce ligger under målegrænsen på 10 ppm (i henhold til uafhængige institutters testresultater). Ved overfølsomhed over for gluten anbefaler vi Kikkoman naturligt brygget Tamari glutenfri sojasauce.

Er Kikkoman sojasauce fremstillet af genmanipulerede sojabønner?

Kikkoman lægger stor vægt på førsteklasses råvarer og naturlig produktion. Derfor anvendes der udelukkende ikke-genmodificerede sojabønner til alle Kikkomans produkter, som fremstilles i Nederlandene.

Bliver Kikkomans produkter produceret i Japan?

Kikkoman naturligt brygget sojasauce produceres i Sappemeer (i Holland) med henblik på distribution i Europa. Ved fremstillingen af Kikkomans naturligt bryggede sojasauce anvendes kun fire rene ingredienser. Sojabønner købes i Brasilien, Canada eller USA, hveden dyrkes i Tyskland, og salt og vand kommer fra Holland. Sojabønnerne fra Brasilien indkøbes udelukkende hos ProTerra-certificerede leverandører. Fonden ProTerra Foundation er en almennyttig organisation, der arbejder for at fremme bæredygtighed i hele værdikæden i fødevare- og foderindustrien. Her kan du finde flere oplysninger om ProTerra: https://www.proterrafoundation.org/