Yakiniku-roastbeef på ristet flute

Samlet tid 95 min.
15 min. Arbejdstid
50 min. Marineringstid
30 min. Tilberedningstid

Ingredienser

6 Portioner
600 g
bøfkød (magert oksekød)
4 spsk.
olivenolie
1 
stor tomat
Salt, friskkværnet peber
4 
fed hvidløg
40 g
smør
50 g
baby-rucola
2 
flute
2 spsk.
ristede løg

Yakiniku-marinade:

4 spsk.
råsukker
4 spsk.
rødvin
2 skive
citron
Næringsindhold: 1429 kJ  /  341 kcal
12 g Fedt
22,3 g Protein
33,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Yakiniku-marinade: Lad sukker og rødvin koge op på en lille pande. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen og citronskiverne, og marinaden stilles til afkøling.

Step 2

Dup oksekødet tørt, og skær det i ca. 3 cm tykke skiver. Læg bøfferne i et tilpas stort ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.

Step 3

Tag kødet op af marinaden (gem den resterende marinade til senere), og dup det tørt. Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits bøfferne på alle sider ved høj varme (kødet skal kun lige brunes på ydersiden).

Step 4

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg et stykke krøllet stanniol i en ovnfast stegepande, og læg oksebøfferne oven på stanniolen. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i små tern. Fordel tomaterne rundt om bøfferne, krydr med salt og peber, dryp med resten af olivenolien, og steg det hele i den forvarmede ovn i 12-15 minutter.

Step 5

Tag stegepanden ud af ovnen, vikl bøfferne ind i et stykke stanniol, og lad dem samle sig i 10 minutter. I mellemtiden: Pil hvidløgene, hak dem fint, og svits dem på en varm pande med smør. Hæld resten af marinaden ved, lige før hvidløgene begynder at blive brune, og lad saucen koge lidt ind.

Step 6

Skyl rucolaen, og ryst den tør. Skær fluten i skiver, som ristes kort på en pande. Skær kødet i skiver, og anret rucolaen og kødskiverne oven på den ristede flute. Pynt med tomater og ristede løg, og hæld hvidløgssaucen over. Serveres straks.

Tip

Hvis du ikke bryder dig om hvidløg, kan du også varme smørret op, tilsætte den resterende marinade og koge saucen lidt ind som beskrevet ovenfor.

Denne ret er nem at lave både på grillen og som bbq-ret.

Opskrifts-ID: 117

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Yakiniku-marinade: Lad sukker og rødvin koge op på en lille pande. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen og citronskiverne, og marinaden stilles til afkøling.

Dup oksekødet tørt, og skær det i ca. 3 cm tykke skiver. Læg bøfferne i et tilpas stort ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.

Tag kødet op af marinaden (gem den resterende marinade til senere), og dup det tørt. Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits bøfferne på alle sider ved høj varme (kødet skal kun lige brunes på ydersiden).

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg et stykke krøllet stanniol i en ovnfast stegepande, og læg oksebøfferne oven på stanniolen. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i små tern. Fordel tomaterne rundt om bøfferne, krydr med salt og peber, dryp med resten af olivenolien, og steg det hele i den forvarmede ovn i 12-15 minutter.

Tag stegepanden ud af ovnen, vikl bøfferne ind i et stykke stanniol, og lad dem samle sig i 10 minutter. I mellemtiden: Pil hvidløgene, hak dem fint, og svits dem på en varm pande med smør. Hæld resten af marinaden ved, lige før hvidløgene begynder at blive brune, og lad saucen koge lidt ind.

Skyl rucolaen, og ryst den tør. Skær fluten i skiver, som ristes kort på en pande. Skær kødet i skiver, og anret rucolaen og kødskiverne oven på den ristede flute. Pynt med tomater og ristede løg, og hæld hvidløgssaucen over. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.