
16 af 153
Vegetariske sushi-muffins
Naturligt brygget sojasauce
Sød sauce til ris
Hovedretter
Grøntsager
Japanske retter
Vegetarisk
Sushi
Yuletide
Forår
Sommer
Efterår
Vinter

Samlet tid
80 min.
Tilberedningstid:
50 min.
Marineringstid:
30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
258 kJ / 61 kcal
Fedt:
1.9 g
Protein:
1.7 g
Kulhydrat:
9.1 g
Ingredienser for 1 portion(er)
250 g kogt sushiris
1.
- 1 stykke miniagurk, ca. 8 cm
- 1 radise
- 2 græskarkerner
2.
- Rød og gul peberfrugt, 20 g af hver
- 1 spsk. riseddike til sushi
- 2 stilke purløg
3.
- 1 tsk. kogte røde linser
- 1½ spsk. kogte edamamebønner
4.
- 2 shiitakesvampe, diameter ca. 4 cm
- 1 spsk. ahornsirup (eller honning)
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 nip ristet hvid sesam
eller
- 2 shiitakesvampe, diameter ca. 4 cm
- 2 spsk. sød sushi sauce
- 100 ml vand
- 1 nip ristet hvid sesam
5.
- ¼ avokado
- 1 kvart sherrytomat
- Karse
Forberedelse
5 slags, 2 af hver
- Skyl miniagurken, og skær den i tynde, ca. 1 cm brede skiver med en kartoffelskræller (8 skiver). Læg agurkeskiverne i blød i saltvand (3 % salt) i ca. 15 minutter. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver (4 skiver).
- Skyl og blanchér peberfrugterne. Dup dem tørre, og læg dem i en lille skål med en marinade af riseddike til sushi blandet med 1 spsk. vand i ca. 30 minutter. Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe.
- Kogte shiitakesvampe: Skær stokken af svampene. Kom ahornsirup, sojasauce, 100 ml vand og svampene på en lille pande, og lad det hele koge op. Skru ned for varmen, og kog videre, til væsken er næsten helt fordampet. Lad de kogte shiitakesvampe køle af.
- Skær avokadokødet i 7-8 cm lange og ca. 1 cm brede skiver med en kartoffelskræller (6 skiver). Skær den kvarte tomat i to.
- Færdiggørelse: Klip 10 stykker husholdningsfilm ud i firkanter på ca. 15 x 15 cm, og fór hullerne i en muffinform med husholdningsfilmen.
- Dup agurkeskiverne godt tørre, og læg dem på kryds og tværs som bund i to af hullerne i den forede muffinform. Læg ca. 25 g sushiris ovenpå. Buk enderne af agurkeskiverne ind over risen som låg. Buk hjørnerne på husholdningsfilmen ind over indholdet, og tryk det let sammen. Tag de færdige agurkesushi ud af formen, og fjern husholdningsfilmen forsigtigt. Pynt med en skive radise og en græskarkerne på hver.
- Tag peberfrugterne op af marinaden, dup dem godt tørre, og skær dem i små tern. Fordel dem som bund i to af de forede huller i muffinformen, og kom ca. 25 g sushiris oven på hver. Buk hjørnerne på husholdningsfilmen ind over indholdet, og tryk det let sammen. Tag de færdige peberfrugtsushi ud af formen, fjern husholdningsfilmen, og pynt med fintsnittet purløg.
- Fordel edamamebønnerne som bund i to af de forede huller i muffinformen, og kom ca. 25 g sushiris ovenpå. Buk hjørnerne på husholdningsfilmen ind over indholdet, og tryk det let sammen. Tag de færdige edamamesushi ud af formen, fjern husholdningsfilmen, og pynt med de røde linser.
- Læg de kogte shiitakesvampe med den sorte side nedad i to af de forede huller i muffinformen. Kom ca. 25 g sushiris oven på hver. Buk hjørnerne på husholdningsfilmen ind over indholdet, og tryk det let sammen. Tag de færdige shiitakesushi ud af formen, fjern husholdningsfilmen, og pynt med ristet sesam.
- Læg 3 avokadostrimler som bund i hvert af de sidste to forede huller i muffinformen. Kom ca. 25 g sushiris oven på hver. Buk hjørnerne på husholdningsfilmen ind over indholdet, og tryk det let sammen. Tag de færdige avokadosushi ud af formen, fjern husholdningsfilmen, og pynt med tomat og karse.
- Server de færdige sushi-muffins med sojasauce.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
80 min.
Tilberedningstid:
50 min.
Marineringstid:
30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
258 kJ / 61 kcal
Fedt:
1.9 g
Protein:
1.7 g
Kulhydrat:
9.1 g
Ingredienser for 1 portion(er)
250 g kogt sushiris
1.
- 1 stykke miniagurk, ca. 8 cm
- 1 radise
- 2 græskarkerner
2.
- Rød og gul peberfrugt, 20 g af hver
- 1 spsk. riseddike til sushi
- 2 stilke purløg
3.
- 1 tsk. kogte røde linser
- 1½ spsk. kogte edamamebønner
4.
- 2 shiitakesvampe, diameter ca. 4 cm
- 1 spsk. ahornsirup (eller honning)
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 nip ristet hvid sesam
eller
- 2 shiitakesvampe, diameter ca. 4 cm
- 2 spsk. sød sushi sauce
- 100 ml vand
- 1 nip ristet hvid sesam
5.
- ¼ avokado
- 1 kvart sherrytomat
- Karse