Vegetarisk maki sushi – tre måder

Samlet tid 50 min.
45 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

Som et twist på det traditionelle, finder du her tre moderne udgaver af den japanske maki sushi! Hver maki-rulle har forskelligt, vegetarisk fyld, der er så lækkert, at du helt sikkert vil vende tilbage efter mere.

Ingredienser

18 Portioner

Vegetarisk maki sushi med grønne bønner & gulerødder

4 
grønne bønner
Salt
30 g
gulerod
 ½ 
nori-plade
70 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste
2 tsk.
hakkede mandler

Vegetarisk maki sushi med bladselleri

1 
bladselleri
salt
 ½ 
nori-plade
70 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste

Marinade til sellerien:

5 g
revet ingefær
3 g
sukker

Vegetarisk maki sushi med æble & rødbede

80 g
rødbede (vakuumpakket / forkogt)
30 g
æble
 ½ 
nori-plade
70 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste
3 ½ 
mynteblade

Til rødbedemarinaden:

2 tsk.
peanutbutter
1 tsk.
sukker

Servér med:

Syltet ingefær
wasabipaste
Næringsindhold: 460 kJ  /  110 kcal
2,2 g Fedt
3,2 g Protein
17,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Vegetarisk maki sushi med grønne bønner & gulerødder

  1. Kog bønnerne i kogende saltet vand i omkring 2 minutter, og lad dem afkøle.
  2. Skræld guleroden, og skær den i tynde strimler .
  3. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  4. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  5. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  6. Placér bønnerne og gulerodsstrimlerne i længderetningen langs midten af sushirisene.
  7. Spred de hakkede mandler over risen, og dryp Kikkoman Kikkoman Sesamdressing herpå**.
  8. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  9. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Step 2

Vegetarisk maki sushi med bladselleri    

  1. Skær sellerien i strimler (omkring 10 cm).
  2. Lad selleristrimlerne suge 2 g salt i en skål omkring 10 minutter. Dup sellerien med køkkenrulle.
  3. Til marinaden: Bland Kikkoman sojasauce, ingefær og sukker i en skål, og lad sellerien ligge i marinaden i omkring 30 minutter.
  4. Dup sellerien let med køkkenrulle.
  5. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  6. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  7. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  8. Placér den marinerede selleri i længderetningen langs midten af sushi-risene.
  9. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  10. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Step 3

Vegetarisk maki sushi med æble & rødbede

  1. Til marinaden: Bland peanutbutter, Kikkoman sojasauce​​​​​​​ og sukker.
  2. Skær rødbeden i strimler, bland marinaden, og marinér i omkring 20 minutter.
  3. Skær æblet i strimler.
  4. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  5. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  6. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  7. Placér 3 marinerede rødbedestrimler, æblestrimler og myntestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
  8. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  9. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Tip

When cooking rice, use the ratio of rice: water = 1 : 1. Less water is used when preparing sushi rice than when preparing conventional rice.

Sushi rice (approx. 1 kg cooked sushi rice)

  • 450 g (540 ml) Japanese rice 
  • 450 ml water

Cook rice first then season with 

  • 100 ml Kikkoman seasoning for sushi rice

or alternatively: 

  • 70 ml rice vinegar 
  • 30 g sugar 
  • 15 g salt 

Opskrifts-ID: 941

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Vegetarisk maki sushi med grønne bønner & gulerødder

  1. Kog bønnerne i kogende saltet vand i omkring 2 minutter, og lad dem afkøle.
  2. Skræld guleroden, og skær den i tynde strimler .
  3. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  4. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  5. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  6. Placér bønnerne og gulerodsstrimlerne i længderetningen langs midten af sushirisene.
  7. Spred de hakkede mandler over risen, og dryp Kikkoman Kikkoman Sesamdressing herpå**.
  8. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  9. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Vegetarisk maki sushi med bladselleri    

  1. Skær sellerien i strimler (omkring 10 cm).
  2. Lad selleristrimlerne suge 2 g salt i en skål omkring 10 minutter. Dup sellerien med køkkenrulle.
  3. Til marinaden: Bland Kikkoman sojasauce, ingefær og sukker i en skål, og lad sellerien ligge i marinaden i omkring 30 minutter.
  4. Dup sellerien let med køkkenrulle.
  5. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  6. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  7. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  8. Placér den marinerede selleri i længderetningen langs midten af sushi-risene.
  9. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  10. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Vegetarisk maki sushi med æble & rødbede

  1. Til marinaden: Bland peanutbutter, Kikkoman sojasauce​​​​​​​ og sukker.
  2. Skær rødbeden i strimler, bland marinaden, og marinér i omkring 20 minutter.
  3. Skær æblet i strimler.
  4. Placér ½ nori-plade på sushi-måtten.
  5. Fordel sushirisen på den med våde fingre.
  6. Spred wasabipasten i en smal linje i midten af sushirisene med en finger i længderetningen (wasabipaste kan også undværes).
  7. Placér 3 marinerede rødbedestrimler, æblestrimler og myntestrimler i længderetningen langs midten af sushirisene.
  8. Rul op ved hjælp af sushi-måtten, og skær rullen i 6 ens stykker.
  9. Servér med syltet ingefær og wasabipasten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.