Vegansk pilaf med blandede grøntsager
Søg
Filter
Vegansk pilaf med blandede grøntsager
Bookmark
269 af 326

Vegansk pilaf med blandede grøntsager

Tilberedningstid: 35 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1277 kJ / 305 kcal

Ingredienser for 2 portioner

Pilafris:

  • 125 g basmatiris
  • Ca. 100 g små løg
  • 1 spsk. planteolie
  • 1 spsk. vegansk margarine
  • Ca. 150 ml grøntsagsbouillon
  • 1 - 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sukker
  • Friskkværnet hvid peber

Krydderiblanding:

  • 50 ml grøntsagsbouillon
  • 1 nip salt
  • ½ tsk. sukker
  • Friskkværnet hvid peber

Grøntsagstopping:

  • 50 g rød peberfrugt
  • 50 g champignon (eller kejserhatte)
  • 50 g aubergine
  • Hhv. 50 g gul og 50 g grøn squash
  • 6 cherrytomater
  • 2 spsk. planteolie
  • 30 g rucolasalat
  • Efter smag og behag: Paprikapulver

Forberedelse

  1. Pilafris: Skyl risen, og lad den dryppe af. Pil løgene, og hak dem groft. Varm olien op i en gryde, og svits løgternene i olien. Tilsæt ris og margarine, og svits risen kort. Tilsæt grøntsagsbouillon, sojasauce, sukker og peber, og lad det hele småkoge under låg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af blusset, og lad risen trække i yderligere ca. 10 minutter.
  2. Krydderiblanding: Bland alle ingredienserne godt sammen. Grøntsagstopping: Forbered alle grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Varm olien op på en pande, og steg ingredienserne i olien i følgende rækkefølge: peberfrugt, champignon, aubergine, squash og cherrytomater. Tilsæt krydderiblandingen, og steg grøntsagerne videre, til væsken er næsten helt fordampet.
  3. Vend grøntsagerne let sammen med pilaffen, og anret det hele på tallerkener. Skyl rucolasalaten, og dup den tør. Pynt pilaffen med rucolasalaten, og drys efter smag og behag med paprikapulver inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 2 portioner

Pilafris:

  • 125 g basmatiris
  • Ca. 100 g små løg
  • 1 spsk. planteolie
  • 1 spsk. vegansk margarine
  • Ca. 150 ml grøntsagsbouillon
  • 1 - 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sukker
  • Friskkværnet hvid peber

Krydderiblanding:

  • 50 ml grøntsagsbouillon
  • 1 nip salt
  • ½ tsk. sukker
  • Friskkværnet hvid peber

Grøntsagstopping:

  • 50 g rød peberfrugt
  • 50 g champignon (eller kejserhatte)
  • 50 g aubergine
  • Hhv. 50 g gul og 50 g grøn squash
  • 6 cherrytomater
  • 2 spsk. planteolie
  • 30 g rucolasalat
  • Efter smag og behag: Paprikapulver