
362 af 564
Vegansk pilaf med blandede grøntsager

Samlet tid
35 min.
Tilberedningstid:
35 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1277 kJ / 305 kcal
Fedt:
12.4 g
Protein:
6.8 g
Kulhydrat:
39.9 g
Ingredienser for 2 portion(er)
Pilafris:
- 125 g basmatiris
- Ca. 100 g små løg
- 1 spsk. planteolie
- 1 spsk. vegansk margarine
- Ca. 150 ml grøntsagsbouillon
- 1 - 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sukker
- Friskkværnet hvid peber
Krydderiblanding:
- 50 ml grøntsagsbouillon
- 1 nip salt
- ½ tsk. sukker
- Friskkværnet hvid peber
Grøntsagstopping:
- 50 g rød peberfrugt
- 50 g champignon (eller kejserhatte)
- 50 g aubergine
- Hhv. 50 g gul og 50 g grøn squash
- 6 cherrytomater
- 2 spsk. planteolie
- 30 g rucolasalat
- Efter smag og behag: Paprikapulver
Forberedelse
- Pilafris: Skyl risen, og lad den dryppe af. Pil løgene, og hak dem groft. Varm olien op i en gryde, og svits løgternene i olien. Tilsæt ris og margarine, og svits risen kort. Tilsæt grøntsagsbouillon, sojasauce, sukker og peber, og lad det hele småkoge under låg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af blusset, og lad risen trække i yderligere ca. 10 minutter.
- Krydderiblanding: Bland alle ingredienserne godt sammen. Grøntsagstopping: Forbered alle grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Varm olien op på en pande, og steg ingredienserne i olien i følgende rækkefølge: peberfrugt, champignon, aubergine, squash og cherrytomater. Tilsæt krydderiblandingen, og steg grøntsagerne videre, til væsken er næsten helt fordampet.
- Vend grøntsagerne let sammen med pilaffen, og anret det hele på tallerkener. Skyl rucolasalaten, og dup den tør. Pynt pilaffen med rucolasalaten, og drys efter smag og behag med paprikapulver inden servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
35 min.
Tilberedningstid:
35 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1277 kJ / 305 kcal
Fedt:
12.4 g
Protein:
6.8 g
Kulhydrat:
39.9 g
Ingredienser for 2 portion(er)
Pilafris:
- 125 g basmatiris
- Ca. 100 g små løg
- 1 spsk. planteolie
- 1 spsk. vegansk margarine
- Ca. 150 ml grøntsagsbouillon
- 1 - 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sukker
- Friskkværnet hvid peber
Krydderiblanding:
- 50 ml grøntsagsbouillon
- 1 nip salt
- ½ tsk. sukker
- Friskkværnet hvid peber
Grøntsagstopping:
- 50 g rød peberfrugt
- 50 g champignon (eller kejserhatte)
- 50 g aubergine
- Hhv. 50 g gul og 50 g grøn squash
- 6 cherrytomater
- 2 spsk. planteolie
- 30 g rucolasalat
- Efter smag og behag: Paprikapulver