Søg
Filter
Varm mirin-kylling og græskarsalat
Bookmark
64 af 521

Varm mirin-kylling og græskarsalat

En nem salatopskrift med sprød salat kombineret med ovnstegte græskar- eller squashstykker, cherrytomater og mini-agurker. Toppet med stegte marinerede kyllingestrimler og en dressing af Kikkoman mirin og ristet sesamolie.

Varm mirin-kylling og græskarsalat
Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Marineringstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1597 kJ / 380 kcal
Fedt: 16,3 g
Protein: 26,9 g
Kulhydrat: 29,8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

400 g græskar (f.eks. Hokkaido)

4 spsk. olivenolie

½ tsk. rosmarin, hakket

4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Friskkværnet peber

8-10 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

¼ tsk. timian

400 g kyllingebryst eller -lår uden skind

200 g cherrytomater

2- 3 miniagurker

150 g blandede salatblade (på køl)

1 tsk. sennep

2 spsk. Kikkoman ristet sesamolie

5-6 spsk. citronsaft

Forberedelse

  1. Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Skyl græskaret, skær kødet i 2 cm store tern og bland det med 2 spsk. olivenolie, rosmarin, 1 spsk. sojasauce, peber og 2 spsk. mirin. Fordel græskarblandingen i et ovnfast fad eller på en lille bageplade og bag den i en forvarmet ovn i 10-12 minutter.
  2. Til marinaden blandes resten af olivenolien, 2 spsk. sojasauce, timian, peber og 3 spsk. mirin. Bland kyllingen med marinaden, og sæt den på køl i kort tid.
  3. Skyl tomaterne og agurkerne, skær tomaterne i halve og agurkerne i tynde skiver eller stave. Skyl salaten og slyng/dup den tør. 
  4. Til dressingen blandes sennep, sesamolie, citronsaft, resten af sojasaucen og peber og smages til med mirin.
  5. Steg kyllingen på en non-stick-pande i 5-8 minutter, indtil den er gyldenbrun. 
  6. Anret salaten med squash, tomater, agurker og den varme kylling på tallerkener, dryp med dressingen og servér. 

 

Tips:

  • Brug ristede peberfrugtstykker i stedet for squash.
  • Hvis du ønsker en vegetarisk løsning, kan du erstatte kyllingen med veganske ristede strimler eller tofu.
  • Pynt med ristede græskar- eller solsikkekerner.
Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Marineringstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1597 kJ / 380 kcal
Fedt: 16,3 g
Protein: 26,9 g
Kulhydrat: 29,8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

400 g græskar (f.eks. Hokkaido)

4 spsk. olivenolie

½ tsk. rosmarin, hakket

4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Friskkværnet peber

8-10 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

¼ tsk. timian

400 g kyllingebryst eller -lår uden skind

200 g cherrytomater

2- 3 miniagurker

150 g blandede salatblade (på køl)

1 tsk. sennep

2 spsk. Kikkoman ristet sesamolie

5-6 spsk. citronsaft