Tigerrejer med belugalinsesalat og sojasauceskum
Søg
Filter
Bookmark
44 af 335

Tigerrejer med belugalinsesalat og sojasauceskum

Tilberedningstid: 4 time
Brændværdi (pr. Portion): 317 kJ / 76 kcal

Ingredienser for 10 portioner

  • 1 stykke kombu-tang (10 x 10 cm)
  • 1/2 tsk. sukker
  • 3 tsk. gelatinepulver (instantpulver)
  • 30 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 6 tigerrejer eller jomfruhummer, rå
  • Salt
  • 120 g belugalinser
  • 1 skalotteløg
  • 1/4 mango
  • 40 ml mangojuice
  • 20 ml eddike
  • 1/2 tsk. sennep
  • 20 ml jordnøddeolie
  • Friskkværnet peber
  • En håndfuld blomkålsbuketter

Forberedelse

Sojasauceskum: Læg kombu-tangen i blød i 1,2 l vand og lad den trække i 2-3 timer. Kog blandingen op. Kort før bouillonen kommer i kog, tages kombu-tangen op. Rør 100 ml af bouillonen sammen med sukkeret og gelatinepulveret, tilsæt sojasauce og lad blandingen køle af. Så snart saucen begynder at blive tyktflydende, blendes den fint med en stavblender. Gentag proceduren indtil saucen skummer.

Kog tigerrejerne i saltet vand, lad dem køle af, pil dem og skær rejekødet i tynde skiver. Kog linserne efter anvisningen på pakken. Pil skalotteløget og hak det fint. Skræl mangoen og skær den i tern.

Bring mangojuicen i kog og lad den koge ind til ca. det halve. Rør en dressing af den indkogte juice, eddiken, senneppen og olien. Smag dressingen til med salt og peber, og bland den med linserne, skalotteløget og mangoen. Skyl blomkålsbuketterne og riv dem fint. Anret tigerrejerne oven på belugalinsesalaten med lidt sojasauceskum, drys med blomkål og pynt evt. lidt kørvel.

Ingredienser for 10 portioner

  • 1 stykke kombu-tang (10 x 10 cm)
  • 1/2 tsk. sukker
  • 3 tsk. gelatinepulver (instantpulver)
  • 30 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 6 tigerrejer eller jomfruhummer, rå
  • Salt
  • 120 g belugalinser
  • 1 skalotteløg
  • 1/4 mango
  • 40 ml mangojuice
  • 20 ml eddike
  • 1/2 tsk. sennep
  • 20 ml jordnøddeolie
  • Friskkværnet peber
  • En håndfuld blomkålsbuketter