
Tex-Mex-kødboller med chutney af abrikos-chili chutney
Disse krydrede kødboller er super nemme at tilberede og er ideelle som snack eller til at servere til fester. Servér dem med en lækker frugtagtig abrikoschutney som sauce ved siden af.

Ingredienser for 2 portion(er)
Til abrikos-chili-chutney
3 store abrikoser
8 tørrede abrikoser
1 lille skalotteløg
1 lille fed hvidløg
1 lille stykke ingefær, ca. 1 cm
2-3 tsk. Kikkoman Mirin-Fu (alternativt: 1-2 tsk. brun sukker)
2-3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
friskkværnet peber
chiliflager
Til Tex-Mex-kødbollerne
1 fed hvidløg
20 g cashewnødder
300 g svine-, okse- eller lammehakkekød eller en blanding heraf
5 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Frisk malet peber
¼ tsk. chilipulver
¼ tsk. spidskommen
Forberedelse
- Til abrikoschutneyen skæres begge typer abrikoser, skalotteløg og hvidløg fint i tern. Riv ingefæren.
- Bring det hele i kog sammen med de øvrige chutney-ingredienser, og lad det hele simre uden låg i ca. 10 minutter, og tilsæt evt. lidt vand; chutneyen skal være meget tyk (mos evt. lidt).
- Til kødbollerne hakkes hvidløget fint sammen med cashewnødderne og blandes med de øvrige ingredienser til kødbollerne.
- Form 10-12 kødboller af den hakkede kødblanding, steg dem i den opvarmede olie i 10-12 minutter og servér dem med chutney med abrikos-chili.
Tips:
- Tortillachips er lækkert tilbehør til denne ret.
- Fastgør kødbollerne med små spyd til servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
Til abrikos-chili-chutney
3 store abrikoser
8 tørrede abrikoser
1 lille skalotteløg
1 lille fed hvidløg
1 lille stykke ingefær, ca. 1 cm
2-3 tsk. Kikkoman Mirin-Fu (alternativt: 1-2 tsk. brun sukker)
2-3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
friskkværnet peber
chiliflager
Til Tex-Mex-kødbollerne
1 fed hvidløg
20 g cashewnødder
300 g svine-, okse- eller lammehakkekød eller en blanding heraf
5 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Frisk malet peber
¼ tsk. chilipulver
¼ tsk. spidskommen