
Teriyaki pulled pork med grillet ananas og syltede rødløg

Ingredienser for 4 portion(er)
Til svinekødet:
- 2 spsk. olie plus evt. 1 ekstra spsk. olie
- 1 kg svinebov uden fedt og svær
- 1 løg, skåret i tern
- 125 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
- 1 tsk. chiliflager
Til de syltede rødløg:
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Saft af 1 lime
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 nip salt
- 1 nip sukker
Til anretning:
- 1 ananas, skrællet og uden stok, skåret i mindre stykker
- 8 majstortillaer, forvarmet
- 8 spsk. syrnet fløde
- Korianderblade
Forberedelse
Varm ovnen op til 150 °C/varmluftsovn 130 °C (gas: trin 4).
Forberedelse af svinekødet: Varm olien op i en stor stegegryde. Læg svinekødet i, og brun det på alle sider. Tag kødet op af gryden, og stil det til side. Kom evt. lidt ekstra olie i gryden, og tilsæt løgene. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad løgene sautere i 5 minutter, til de er bløde. Rør rundt af og til, så de ikke brænder på. Tilsæt Teriyaki BBQ-sauce med honning, chiliflager og 125 ml vand. Kom kødet og den saft, der evt. er løbet ud, i gryden igen, og lad væden koge op. Læg låg på, og stil gryden i ovnen. Lad kødet ovnstege i 3 timer. Vend det efter hver time. Efter 3 timers stegning bør kødet nemt kunne trækkes fra hinanden med to gafler.
I mellemtiden forberedes de syltede rødløg: Bland løgene med limesaft, æbleeddike, salt og sukker, og lad dem marinere i blandingen.
Træk kødet i strimler med et par gafler, når det er mørt. Læg det derefter tilbage i gryden, og bland det med saucen. Hold kødet varmt på en kogeplade ved svag varme, mens du forbereder ananassen.
Varm en grillpande op, og grill ananasstykkerne i 2-3 minutter på hver side, til de har karamelliserede striber.
Anret svinekødsstrimlerne på de varme hvedetortillaer, og pynt med ananasstykkerne, de syltede rødløg, syrnet fløde og koriander.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
Til svinekødet:
- 2 spsk. olie plus evt. 1 ekstra spsk. olie
- 1 kg svinebov uden fedt og svær
- 1 løg, skåret i tern
- 125 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
- 1 tsk. chiliflager
Til de syltede rødløg:
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Saft af 1 lime
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 nip salt
- 1 nip sukker
Til anretning:
- 1 ananas, skrællet og uden stok, skåret i mindre stykker
- 8 majstortillaer, forvarmet
- 8 spsk. syrnet fløde
- Korianderblade