Søg
Filter
Teriyaki-flute med tre slags grøntsagsmos
Bookmark
67 af 149

Teriyaki-flute med tre slags grøntsagsmos

Teriyaki-flute med tre slags grøntsagsmos
Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 723 kJ / 172 kcal
Fedt: 6.7 g
Protein: 4.5 g
Kulhydrat: 21.7 g

Ingredienser for 10 portion(er)

Ærtemos:

  • 50 g løg, pillet
  • 20 g smør
  • 100 g ærter (dybfrosne)
  • 40 ml danskvand
  • 60 g kartofler, kogt
  • Salt, friskkværnet peber

Gulerodsmos:

  • 100 g gulerødder
  • 50 g løg, pillet
  • 20 g smør
  • 100 ml appelsinjuice
  • 250 ml danskvand
  • Salt, friskkværnet peber

Peberfrugtmos:

  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Danskvand (efter behov)
  • Salt, friskkværnet peber

Forberedelse

Ærtemos: Skær løget i tynde skiver. Varm smørret op og svits løget i smørret. Tilsæt ærter og danskvand og lad det hele koge op. Mos eller blend det hele fint med den kogte kartoffel og krydr med salt og peber.

Gulerodsmos: Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skær løget i tynde skiver. Varm smørret op og svits løgene og gulerødderne i smørret. Tilsæt appelsinjuice og danskvand og kog gulerødderne til de er møre. Hæld væsken fra gulerødderne og løgene og blend dem fint. Tilsæt evt. lidt af kogevandet efter behov. Krydr mosen med salt og peber.

Peberfrugtmos: Skyl peberfrugten, skær den igennem på langs og fjern toppen og kernerne. Læg de halve peberfrugter på en bageplade med bagepapir med skindet opad. Stil peberfrugterne ind under grillen i en forvarmet ovn i ca. 4-6 minutter. Skyl dem derefter i iskoldt vand, flå skindet af og skær frugtkødet i strimler. Pil hvidløget og skær det i skiver. Varm olien op på en pande og svits peberfrugten og hvidløget i olien. Tilsæt danskvand og lad det hele koge ind. Mos eller blend peberfrugten og hvidløget fint og krydr med salt og peber.

Skær fluten i skiver på skrå. Pensl fluteskiverne med Teriyaki marinade, læg dem på en bageplade med bagepapir og rist dem i en forvarmet ovn ved 230 °C (varmluftsovn: 210 °C) i ca. 1-2 minutter. Anret de tre slags grøntsagsmos på Teriyaki-fluten, pynt med oliven og salat, dryp med lidt olie og drys med friskkværnet peber.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 723 kJ / 172 kcal
Fedt: 6.7 g
Protein: 4.5 g
Kulhydrat: 21.7 g

Ingredienser for 10 portion(er)

Ærtemos:

  • 50 g løg, pillet
  • 20 g smør
  • 100 g ærter (dybfrosne)
  • 40 ml danskvand
  • 60 g kartofler, kogt
  • Salt, friskkværnet peber

Gulerodsmos:

  • 100 g gulerødder
  • 50 g løg, pillet
  • 20 g smør
  • 100 ml appelsinjuice
  • 250 ml danskvand
  • Salt, friskkværnet peber

Peberfrugtmos:

  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Danskvand (efter behov)
  • Salt, friskkværnet peber