
Teriyaki-blomkålsburger med halloumi

Ingredienser for 4 portion(er)
- 2 mellemstore blomkålshoveder uden blade
- 6 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade eller Teriyaki marinade med mindre salt
- 3 spsk. planteolie
- 2 røde løg, hver især skåret i 8 både
- 225 g halloumi-ost (et helt stykke), skåret i 8 skiver
- 3 spsk. let mayonnaise
- 2 tsk. sriracha-sauce
- Saft af en ½ lime
- 50 g rucolasalat
- 4 sesamboller
Forberedelse
Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Læg alufolie på en bageplade.
Skær to blomkålsbøffer ud af midten af hvert blomkålshoved. Sørg for, at stilken holder bøfferne sammen, så du har i alt 4 store bøffer (de mindre rester gemmes til en anden ret). Pensl blomkålsbøfferne med 4 spsk. Teriyaki marinade.
Varm 1 spsk. olie op på en stor pande, og steg blomkålsbøfferne på begge sider i 3-4 minutter, til de er godt brune (de kan evt. steges ad flere omgange). Læg derefter blomkålsbøfferne på bagepladen, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er møre.
I mellemtiden varmes endnu en spsk. olie op på panden. Damp de røde løg i olien i 5 minutter, til de begynder at blive bløde. Tilsæt derefter de resterende 2 spsk. Teriyaki marinade, og lad løgene simre videre i 2 minutter, til de er klare. Stil løgene til side, og tør panden af.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 2 mellemstore blomkålshoveder uden blade
- 6 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade eller Teriyaki marinade med mindre salt
- 3 spsk. planteolie
- 2 røde løg, hver især skåret i 8 både
- 225 g halloumi-ost (et helt stykke), skåret i 8 skiver
- 3 spsk. let mayonnaise
- 2 tsk. sriracha-sauce
- Saft af en ½ lime
- 50 g rucolasalat
- 4 sesamboller