
Tarte tatin med grøntsager

Ingredienser for 4 portion(er)
- 3 store skalotteløg
- 150 g cherrytomater
- 3 spsk. olivenolie
- 100 g store sorte oliven uden sten
- 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce med 43% mindre salt
- 1 spsk. lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
- Timiankviste
- 1 pakke butterdej (= 275 g)
Forberedelse
Pil skalotteløgene, og skær dem igennem på langs. Skyl tomaterne. Varm olien op på en ovnfast pande. Læg skalotteløgene på panden med skærefladen nedad, og lad dem stege i 2-3 minutter. Tilsæt tomater og oliven, og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt sojasauce, sirup og timian, og lad det hele småkoge i 1-2 minutter.
Rul butterdejen ud, og læg dejen over grøntsagerne. Skær de overskydende kanter af, og fordel dem på butterdejslåget. Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluftsovn: 18 °C) i ca. 20 minutter.
Læg et fad over panden, mens den stadig er varm, og vend tarte tatin’en ud på fadet. Pynt efter ønske med frisk timian inden servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 3 store skalotteløg
- 150 g cherrytomater
- 3 spsk. olivenolie
- 100 g store sorte oliven uden sten
- 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce med 43% mindre salt
- 1 spsk. lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
- Timiankviste
- 1 pakke butterdej (= 275 g)