
Taquitos med kylling
Taquitos er fyldte mini tacos, som er rullet sammen og stegt. Denne version er fyldt med krydret kylling og serveres med en syrlig mexicansk salsa.

Ingredienser for 6 portion(er)
200 g kyllingebryst uden ben
1 liter vand
4 spsk. Kikkoman sojasauce
2 laurbærblade
10 peberkorn
50 g flødeost
75 g revet cheddar
2 spsk. Kikkoman sojasauce
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. tørret oregano
1 tsk. finthakket jalapeno
6 små tortillas (cirka 15 cm i diameter)
Olie til stegning
100 g icebergsalat
75 g creme fraiche
1 avocado
4 spsk. hot sauce (fx Kikkoman Kimchi Sauce – udelad det evt. hvis retten er til børn)
100 g cherrytomater
Frisk koriander
Pico de gallo
100 g tomater
50 g løg
1 jalapeno chilipeber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Kikkoman sojasauce
10 g frisk koriander
1 lime
Forberedelse
- Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt sojasauce, laurbærblade og peberkorn. Skru ned, så det er lige under kogepunktet. Skær kyllingebrystet på langs, så det tilberedes hurtigere. Pocher i 10-12 minutter og lad det herefter trække et par minutter før der strimles i tynde strimler.
- Rør kyllingen sammen med cheddar, flødeost, sojasauce og krydderier.
- Placer blandingen på tortillaerne og rul dem så stramt som muligt. Luk til med en tandstik.
- Steg i en pande med 1 cm olie i bunden i 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem derefter på en rist så overskydende olie kan dryppe af.
- Til Pico de gallo salsa: Skær tomat, løg og jalapeno i fine tern og vend det sammen. Smag til med olie, finthakket koriander, limesaft og sojasauce.
- Læg taquitos på en tallerken og server toppet med icebergsalat, tomat, creme fraiche, avocadotern, hot sauce og frisk koriander. Server med Pico de gallo salsa.
Tips:
- Du kan bruge kylling fra aftenen før, hvilket gør det her måltid endnu nemmere at lave.
- Du kan lave en større portion og fryse dem ned før de steges. Så kan du tage dem op og stege dem frosne for et nemt måltid.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 6 portion(er)
200 g kyllingebryst uden ben
1 liter vand
4 spsk. Kikkoman sojasauce
2 laurbærblade
10 peberkorn
50 g flødeost
75 g revet cheddar
2 spsk. Kikkoman sojasauce
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. tørret oregano
1 tsk. finthakket jalapeno
6 små tortillas (cirka 15 cm i diameter)
Olie til stegning
100 g icebergsalat
75 g creme fraiche
1 avocado
4 spsk. hot sauce (fx Kikkoman Kimchi Sauce – udelad det evt. hvis retten er til børn)
100 g cherrytomater
Frisk koriander
Pico de gallo
100 g tomater
50 g løg
1 jalapeno chilipeber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Kikkoman sojasauce
10 g frisk koriander
1 lime