Søg
Filter
Taquitos med kylling
Bookmark
17 af 45

Taquitos med kylling

Taquitos er fyldte mini tacos, som er rullet sammen og stegt. Denne version er fyldt med krydret kylling og serveres med en syrlig mexicansk salsa.

Taquitos med kylling
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1938 kJ / 464 kcal
Fedt: 32,6 g
Protein: 17,5 g
Kulhydrat: 21,9 g

Ingredienser for 6 portion(er)

200 g kyllingebryst uden ben
1 liter vand
4 spsk. Kikkoman sojasauce
2 laurbærblade
10 peberkorn
50 g flødeost
75 g revet cheddar
2 spsk. Kikkoman sojasauce
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. tørret oregano
1 tsk. finthakket jalapeno
6 små tortillas (cirka 15 cm i diameter)
Olie til stegning
100 g icebergsalat
75 g creme fraiche
1 avocado
4 spsk. hot sauce (fx Kikkoman Kimchi Sauce – udelad det evt. hvis retten er til børn)
100 g cherrytomater
Frisk koriander

Pico de gallo
100 g tomater
50 g løg
1 jalapeno chilipeber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Kikkoman sojasauce
10 g frisk koriander
1 lime

Forberedelse

  1. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt sojasauce, laurbærblade og peberkorn. Skru ned, så det er lige under kogepunktet. Skær kyllingebrystet på langs, så det tilberedes hurtigere. Pocher i 10-12 minutter og lad det herefter trække et par minutter før der strimles i tynde strimler.
  2. Rør kyllingen sammen med cheddar, flødeost, sojasauce og krydderier.
  3. Placer blandingen på tortillaerne og rul dem så stramt som muligt. Luk til med en tandstik.
  4. Steg i en pande med 1 cm olie i bunden i 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem derefter på en rist så overskydende olie kan dryppe af.
  5. Til Pico de gallo salsa: Skær tomat, løg og jalapeno i fine tern og vend det sammen. Smag til med olie, finthakket koriander, limesaft og sojasauce.
  6. Læg taquitos på en tallerken og server toppet med icebergsalat, tomat, creme fraiche, avocadotern, hot sauce og frisk koriander. Server med Pico de gallo salsa.

Tips:

  • Du kan bruge kylling fra aftenen før, hvilket gør det her måltid endnu nemmere at lave.
  • Du kan lave en større portion og fryse dem ned før de steges. Så kan du tage dem op og stege dem frosne for et nemt måltid.

 

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1938 kJ / 464 kcal
Fedt: 32,6 g
Protein: 17,5 g
Kulhydrat: 21,9 g

Ingredienser for 6 portion(er)

200 g kyllingebryst uden ben
1 liter vand
4 spsk. Kikkoman sojasauce
2 laurbærblade
10 peberkorn
50 g flødeost
75 g revet cheddar
2 spsk. Kikkoman sojasauce
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. tørret oregano
1 tsk. finthakket jalapeno
6 små tortillas (cirka 15 cm i diameter)
Olie til stegning
100 g icebergsalat
75 g creme fraiche
1 avocado
4 spsk. hot sauce (fx Kikkoman Kimchi Sauce – udelad det evt. hvis retten er til børn)
100 g cherrytomater
Frisk koriander

Pico de gallo
100 g tomater
50 g løg
1 jalapeno chilipeber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Kikkoman sojasauce
10 g frisk koriander
1 lime