Tacos med karaage (stegt kylling) og citrusmayonnaise

Samlet tid 85 min.
25 min. Arbejdstid
60 min. Marineringstid

Ingredienser

6 Portioner

Karaage:

6 
udbenede kyllingelår, skåret i mundrette stykker
25 ml
mirin eller tør sherry
2 
fed hvidløg, presset
2 spsk.
frisk ingefær, revet
200 g
maizenamel
100 g
mel
1 liter
planteolie

Citrusmayonnaise:

1 
mellemstor æggeblomme
1 tsk.
dijonsennep
Revet skal af ½ citron plus 1 spsk. citronsaft
100 ml
let olivenolie
Revet skal af ½ appelsin plus 1 spsk. appelsinsaft

Til servering:

Små tortillas eller taco-skaller, varmet
Grøn salat, plukket
Hvidkål, fintsnittet
Radiser, skåret i skiver
Citronbåde
Næringsindhold: 3184 kJ  /  760 kcal
38,5 g Fedt
28 g Protein
80,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kom kyllingestykkerne i en skål eller i en pose med genluk. Tilsæt sojasauce, mirin, hvidløg og ingefær, og bland det hele godt sammen. Lad kødet marinere i blandingen i mindst 1 time eller i op til et døgn i køleskab.

Step 2

Kom æggeblomme, sennep, citronsaft og et drys salt i et bæger, og pisk ingredienserne sammen til en glat masse med en stavblender. Tilsæt olien lidt efter lidt i en tynd stråle, mens du pisker og samtidig trækker stavblenderen langsomt opad, så knivene befinder sig lige under overfladen. Olien skal tilsættes langsomt, så mayonnaisen emulgerer rigtigt og bliver tyktflydende med fin glans. Rør derefter revet citronskal og appelsinskal i; konsistensen skal være så tilpas let og lind, at mayonnaisen kan fyldes i tacoene med en ske. Smag mayonnaisen til, og tilsæt evt. lidt mere citronsaft eller salt efter smag og behag. Dæk mayonnaisen til, og stil den køligt.

Step 3

Rør maizenamel, mel og et drys salt sammen i en stor flad skål eller i en dyb tallerken. Fyld en gryde maks. halvt op med olie, og varm olien op, til frituretermometeret viser 180°C, eller til et stykke brød straks begynder at syde, når det lægges i olien, og bliver brunt i løbet af 30 sekunder.

Step 4

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i melblandingen, så de er jævnt paneret på alle sider. Frituresteg kødstykkerne ad flere omgange i 4-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Skær det største kyllingestykke igennem for at se, om kødet er helt gennemstegt. Tag derefter kyllingestykkerne op af olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hold dem varme i ovnen, mens du frituresteger resten af kyllingestykkerne.

Step 5

Anret de færdige karaage i varmede tortillas eller taco-skaller med mayonnaise, salat, hvidkål og radiser. Pynt med citronbåde inden servering.

Opskrifts-ID: 38

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kom kyllingestykkerne i en skål eller i en pose med genluk. Tilsæt sojasauce, mirin, hvidløg og ingefær, og bland det hele godt sammen. Lad kødet marinere i blandingen i mindst 1 time eller i op til et døgn i køleskab.

Kom æggeblomme, sennep, citronsaft og et drys salt i et bæger, og pisk ingredienserne sammen til en glat masse med en stavblender. Tilsæt olien lidt efter lidt i en tynd stråle, mens du pisker og samtidig trækker stavblenderen langsomt opad, så knivene befinder sig lige under overfladen. Olien skal tilsættes langsomt, så mayonnaisen emulgerer rigtigt og bliver tyktflydende med fin glans. Rør derefter revet citronskal og appelsinskal i; konsistensen skal være så tilpas let og lind, at mayonnaisen kan fyldes i tacoene med en ske. Smag mayonnaisen til, og tilsæt evt. lidt mere citronsaft eller salt efter smag og behag. Dæk mayonnaisen til, og stil den køligt.

Rør maizenamel, mel og et drys salt sammen i en stor flad skål eller i en dyb tallerken. Fyld en gryde maks. halvt op med olie, og varm olien op, til frituretermometeret viser 180°C, eller til et stykke brød straks begynder at syde, når det lægges i olien, og bliver brunt i løbet af 30 sekunder.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i melblandingen, så de er jævnt paneret på alle sider. Frituresteg kødstykkerne ad flere omgange i 4-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Skær det største kyllingestykke igennem for at se, om kødet er helt gennemstegt. Tag derefter kyllingestykkerne op af olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hold dem varme i ovnen, mens du frituresteger resten af kyllingestykkerne.

Anret de færdige karaage i varmede tortillas eller taco-skaller med mayonnaise, salat, hvidkål og radiser. Pynt med citronbåde inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.