Tacos med karaage (stegt kylling) og citrusmayonnaise
Søg
Filter
Tacos med karaage (stegt kylling) og citrusmayonnaise
Bookmark
279 af 411

Tacos med karaage (stegt kylling) og citrusmayonnaise

Tacos med karaage (stegt kylling) og citrusmayonnaise
Samlet tid 85 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Marineringstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3184 kJ / 760 kcal
Fedt: 38.5 g
Protein: 28 g
Kulhydrat: 80.2 g

Ingredienser for 6 portion(er)

Karaage:

  • 6 udbenede kyllingelår, skåret i mundrette stykker
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 25 ml mirin eller tør sherry
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. frisk ingefær, revet
  • 200 g maizenamel
  • 100 g mel
  • 1 liter planteolie

Citrusmayonnaise:

  • 1 mellemstor æggeblomme
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Revet skal af ½ citron plus 1 spsk. citronsaft
  • 100 ml let olivenolie
  • Revet skal af ½ appelsin plus 1 spsk. appelsinsaft

Til servering:

  • Små tortillas eller taco-skaller, varmet
  • Grøn salat, plukket
  • Hvidkål, fintsnittet
  • Radiser, skåret i skiver
  • Citronbåde

Forberedelse

Kom kyllingestykkerne i en skål eller i en pose med genluk. Tilsæt sojasauce, mirin, hvidløg og ingefær, og bland det hele godt sammen. Lad kødet marinere i blandingen i mindst 1 time eller i op til et døgn i køleskab.

Kom æggeblomme, sennep, citronsaft og et drys salt i et bæger, og pisk ingredienserne sammen til en glat masse med en stavblender. Tilsæt olien lidt efter lidt i en tynd stråle, mens du pisker og samtidig trækker stavblenderen langsomt opad, så knivene befinder sig lige under overfladen. Olien skal tilsættes langsomt, så mayonnaisen emulgerer rigtigt og bliver tyktflydende med fin glans. Rør derefter revet citronskal og appelsinskal i; konsistensen skal være så tilpas let og lind, at mayonnaisen kan fyldes i tacoene med en ske. Smag mayonnaisen til, og tilsæt evt. lidt mere citronsaft eller salt efter smag og behag. Dæk mayonnaisen til, og stil den køligt.

Rør maizenamel, mel og et drys salt sammen i en stor flad skål eller i en dyb tallerken. Fyld en gryde maks. halvt op med olie, og varm olien op, til frituretermometeret viser 180°C, eller til et stykke brød straks begynder at syde, når det lægges i olien, og bliver brunt i løbet af 30 sekunder.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i melblandingen, så de er jævnt paneret på alle sider. Frituresteg kødstykkerne ad flere omgange i 4-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Skær det største kyllingestykke igennem for at se, om kødet er helt gennemstegt. Tag derefter kyllingestykkerne op af olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hold dem varme i ovnen, mens du frituresteger resten af kyllingestykkerne.

Anret de færdige karaage i varmede tortillas eller taco-skaller med mayonnaise, salat, hvidkål og radiser. Pynt med citronbåde inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 85 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Marineringstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3184 kJ / 760 kcal
Fedt: 38.5 g
Protein: 28 g
Kulhydrat: 80.2 g

Ingredienser for 6 portion(er)

Karaage:

  • 6 udbenede kyllingelår, skåret i mundrette stykker
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 25 ml mirin eller tør sherry
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. frisk ingefær, revet
  • 200 g maizenamel
  • 100 g mel
  • 1 liter planteolie

Citrusmayonnaise:

  • 1 mellemstor æggeblomme
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Revet skal af ½ citron plus 1 spsk. citronsaft
  • 100 ml let olivenolie
  • Revet skal af ½ appelsin plus 1 spsk. appelsinsaft

Til servering:

  • Små tortillas eller taco-skaller, varmet
  • Grøn salat, plukket
  • Hvidkål, fintsnittet
  • Radiser, skåret i skiver
  • Citronbåde