
Sydlandsk inspireret poke bowl

Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g sorte ris af typen Venere (eller en anden slags sorte ris)
- 400 g tigerrejer, pillet, rå, 4-5 cm lange
- 120 ml Kikkoman Poke Sauce
- 600 g grønne asparges
- 100 g mango, moden, men alligevel fast i kødet (1/2 stk.)
- 10 g rød chili, stærk (1 stk.)
- 100 g små søde løg (1 stk.)
- 100 ml Seasoned Vinegar for Sushi Rice
- 50 g radiser (4 stk.)
- 10 g friske mynteblade
Forberedelse
Skyl risen, og kog den i rigeligt vand med salt ved jævn varme efter anvisningen på pakken. Venere-ris af mærket Gallo skal koge i 18 minutter, men følg under alle omstændigheder anvisningen på pakken. Sluk for kogepladen, og lad risen dryppe af. Kom den på panden igen, og lad den trække under låg i 5-10 minutter. Løsn risen med en gaffel, og hold den varm.
I mellemtiden bringes 1 liter vand tilsat 25 g salt i kog på en mellemstor dyb pande. Tag panden af blusset, og tilsæt rejerne. Læg låg på, og lad rejerne trække i 5 minutter under låg. Hæld vandet fra. Lad rejerne køle lidt af, og bland dem derefter med Kikkoman Sauce for Poke Bowl.
Skær de træde ender af aspargesene af. Skær aspargesene i små mundrette stykker. Lad hovederne være lidt længere, ca. 3-4 cm. Damp aspargesene i en dampkoger i 2-3 minutter ved stærk varme. Skyl dem i 1 minut under rindende koldt vand, og krydr med salt. Hvis du ikke har en dampkoger, kan du i stedet bruge et dørslag i en gryde med tætsluttende låg. Fyld op med vand med jævne mellemrum.
Pil løget, og snit det i fine kvarte skiver (ca. 0,5 cm). Bring Seasoned Vinegar for Sushi Rice i kog på en lille pande, og hæld den over løgskiverne. Lad løgene køle af.
Skræl mangoen, og skær den i små mundrette stykker. Hak chilien meget fint, og bland den med mangostykkerne.
Snit også radiserne fint, evt. med en høvl. Hak myntebladene groft.
Fordel risen i 4 portionsskåle. Anret de andre forberedte ingredienser oven på risen på skift rundt langs kanten: hakkede mynteblade, radiser, marinerede rejer samt marinade, aspargeshoveder, marinerede løg og små aspargesstykker. Anret mango-chili-blandingen i midten. Dryp med lidt ekstra Kikkoman Sauce for Poke Bowl efter smag og behag. Serveres straks.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g sorte ris af typen Venere (eller en anden slags sorte ris)
- 400 g tigerrejer, pillet, rå, 4-5 cm lange
- 120 ml Kikkoman Poke Sauce
- 600 g grønne asparges
- 100 g mango, moden, men alligevel fast i kødet (1/2 stk.)
- 10 g rød chili, stærk (1 stk.)
- 100 g små søde løg (1 stk.)
- 100 ml Seasoned Vinegar for Sushi Rice
- 50 g radiser (4 stk.)
- 10 g friske mynteblade