Søg
Filter
Bookmark
72 af 302

Svinekoteletter i frugtig sojasauce

Tilberedningstid: 1 time 40 min.
Marineringstid: 50 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1896 kJ / 453 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Marinade:

  • 4 svinekoteletter (4 stk. à ca. 200 g)

Tilbehør:

  • 300 g færdigt forberedt kartoffelmos

Forberedelse

  1. Marinade: Blend abrikossyltetøj, olivenolie og sojasauce i en høj blenderskål, og rør peber i.
  2. Skyl svinekoteletterne, og dup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.
  3. Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  4. Tag svinekoteletterne op af marinaden (gem den resterende marinade til senere). Læg koteletterne på en bageplade ved siden af hinanden, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Skyl timianen.
  5. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend koteletterne om. Fordel tomatskiverne rundt om koteletterne, dryp med olivenolie og sojasauce, drys med oregano, og læg en timiankvist på hver kotelet. Skru ovntemperaturen op til 230°C, og steg det hele videre i 12-15 min.
  6. I mellemtiden forberedes kartoffelmosen, og den resterende marinade koges lidt ind.
  7. Tag bagepladen ud af ovnen, og anret kartoffelmosen dekorativt rundt om kødet (brug evt. en sprøjtepose med stjernetyl). Dryp koteletterne med den indkogte marinade inden servering.

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

Marinade:

  • 4 svinekoteletter (4 stk. à ca. 200 g)

Tilbehør:

  • 300 g færdigt forberedt kartoffelmos