Søg
Filter
Sushi-lagkage
Bookmark
115 af 356

Sushi-lagkage

Tilberedningstid: 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1394 kJ / 333 kcal

Ingredienser for 1 portioner

  • 200 g kogt sushiris

  • 2 kogte rejer skåret i halve
  • 1 spsk. ørredrogn
  • 1 tsk. dansk kaviar
  • 1 håndfuld rucolaspirer (eller karse)
  • 3 sukkerærter 
  • ½ avocado
  • 1 miniagurk
  • 1 radise
  • 1 gul daddeltomat
  • 100 g røget laks
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Wasabipasta efter smag

Omeletstrimler

  • 1 frisk æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 2 nip sukker
  • 1 nip salt 
  • 1 tsk. planteolie

Kogte shiitakesvampe

Kikkoman naturligt brygget sojasauce til servering

 

Forberedelse

til 1 rund bageform, 16 cm diameter

  1. Omeletstrimler: Rør alle ingredienserne bortset fra olien godt sammen i en skål. Varm en pande op, og pensl den tyndt med olie. Hæld æggeblandingen på panden og fordel den, så omeletten bliver tynd og flad (som en pandekage). Steg den på begge sider. Lad omeletten køle af, og skær den i tynde strimler (ca. 2 mm). 
  2. Kogte shiitakesvampe: Skær stokken af svampene. Kom ahornsirup, sojasauce, sukker, 100 ml vand og svampene på en lille pande, og lad det hele koge op. Skru ned for varmen, og kog videre, til væsken er næsten helt fordampet. Lad de kogte shiitakesvampe køle af, og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm).
  3. Grøntsager: Skyl sukkerærterne, og skær enderne fra. Blancher sukkerærterne, og lad dem køle af. Dup dem tørre, og skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå. Skær avokadokødet i ca. 2 mm tynde skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver på langs med en kartoffelskræller. Rul skiverne sammen til små spidse roser. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaten, og skær den i kvarte.
  4. Lakseblomster: Skær den røgede laks i ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede strimler. Læg laksestrimlerne, så de overlapper hinanden, og kanterne rager lidt ud som 3-4 små blade. Vikl laksen sammen fra kanten og indad. Stil lakserullerne på højkant, og åbn dem lidt foroven med en finger, så de ligner blomster (5 stk.). 
  5. Færdiggørelse: Læg husholdningsfilm i en bageform, og fordel 1/3 af sushirisen nederst. Læg avokadoskiverne jævnt fordelt oven på risen, og kom derefter igen 1/3 af sushirisen ovenpå. Læg shiitakesvampene ovenpå, og fordel resten af sushirisen som det øverste lag. Dæk til med husholdningsfilm, og tryk let for at samle lagene. 
  6. Servering: Tag husholdningsfilmen af formen, læg en tallerken ovenpå, og vend den færdige sushi-lagkage ud på tallerkenen. Anret først omeletstrimlerne og derefter lakseblomsterne jævnt fordelt ovenpå, og pynt med resten af ingredienserne. 
  7. Rør mayonnaise og wasabipasta sammen. Pynt til sidst med 4 dekorative prikker wasabimayonnaise, og drys med rucolaspirer.
  8. Server den færdige sushi-lagkage med sojasauce. 

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 1 portioner

  • 200 g kogt sushiris

  • 2 kogte rejer skåret i halve
  • 1 spsk. ørredrogn
  • 1 tsk. dansk kaviar
  • 1 håndfuld rucolaspirer (eller karse)
  • 3 sukkerærter 
  • ½ avocado
  • 1 miniagurk
  • 1 radise
  • 1 gul daddeltomat
  • 100 g røget laks
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Wasabipasta efter smag

Omeletstrimler

  • 1 frisk æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 2 nip sukker
  • 1 nip salt 
  • 1 tsk. planteolie

Kogte shiitakesvampe

Kikkoman naturligt brygget sojasauce til servering