Søg
Filter
30 af 244

Stir fry-oksekød med peber

En nem og hurtig stir fry-ret med mørt oksekød og grøntsager i en krydret sauce.

Stir fry-oksekød med peber
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2653 kJ / 633 kcal
Fedt: 36 g
Protein: 35,2 g
Kulhydrat: 35,9 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g ribeye i strimler
  • 150 g aspargesbroccoli eller broccoli i buketter
  • 1 rød peber i strimler
  • 1 rødløg i strimler
  • 1/2 bundt forårsløg, fintsnittede
  • 1 fed hvidløg, finthakket    
  • 15 g frisk ingefær, finthakket 
  • 5 spsk. stegeolie *Tip 3
  • 50 ml sort pebersauce *Tip 1 (se alternativer nedenfor)

Topping:

  • 1 spsk. finthakket purløg (alternativt kan du bruge frisk koriander eller frisk basilikum)
  • Et par stilke kruspersille (pluk bladene af)
  • 1 forårsløg, finthakket
  • Friskkværnet peber
  • 175 g basmatiris, kogt

Forberedelse

  1. Bring vand i kog i en wok og tilsæt aspargesbroccoli eller almindelig broccoli, blancher, og hæld vandet fra.
     
  2. Tør wokken af og varm 3 spsk. olie op, tilsæt kødstrimlerne, steg dem hurtigt og læg dem til side.
     
  3. Steg peberfrugt- og løgstrimler og derefter forårsløget. Læg det til side.
     
  4. Tør wokken af og steg hvidløg og ingefær i den resterende olie.
     
  5. Tilsæt de sauterede grøntsager og kødet.
     
  6. Tilsæt sort pebersauce samt broccoli.
     
  7. Smag til med Kikkoman sojasauce samt Kikkoman ristet sesamolie og rør godt rundt..
     
  8. Drys med purløg, persille og friske forårsløg.
     
  9. Hæld den resterende sauce fra wokken over, drys med peber og server med kogt basmatiris.
     

Tip 1: Hvis du ikke kan få sort pebersauce, så bland 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, ¼ spsk. brunt sukker, ¼ spsk. Worcestershire-sauce, ½ spsk. planteolie, 1 spsk. mel. 2½ fed finthakket hvidløg, ¼ finthakket hvidt løg, ¼ spsk. sort peber og 2 dl. oksebouillon.

Eller Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg 50 ml og undlad hvidløg.

Tip 2: Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.

Tip 3: Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Tip 4: Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

Tip 5: En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Tip 6: Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Tip 7: Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Tip 8:  Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

 

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2653 kJ / 633 kcal
Fedt: 36 g
Protein: 35,2 g
Kulhydrat: 35,9 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g ribeye i strimler
  • 150 g aspargesbroccoli eller broccoli i buketter
  • 1 rød peber i strimler
  • 1 rødløg i strimler
  • 1/2 bundt forårsløg, fintsnittede
  • 1 fed hvidløg, finthakket    
  • 15 g frisk ingefær, finthakket 
  • 5 spsk. stegeolie *Tip 3
  • 50 ml sort pebersauce *Tip 1 (se alternativer nedenfor)

Topping:

  • 1 spsk. finthakket purløg (alternativt kan du bruge frisk koriander eller frisk basilikum)
  • Et par stilke kruspersille (pluk bladene af)
  • 1 forårsløg, finthakket
  • Friskkværnet peber
  • 175 g basmatiris, kogt