
Sticky stegt kyllingelår med linseragout
En sød og samtidig salt smagsoplevelse: kyllingelår marineret i Kikkoman sojasauce, paprika og honning, serveret med en lækker linseragout.

Ingredienser for 4 portion(er)
Til kyllingen
- 4 kyllingelår
- 2 løg
- 200 ml tør hvidvin
- 6 spsk. Kikkoman sojasauce
- 2 laurbærblade
- 2 spsk. rapsolie
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 spsk. honning
Til linseragouten
- 200 g brune linser
- 3 spsk. rapsolie
- 500 ml bouillon
- 5 spsk. Kikkoman sojasauce
- 150 g kartofler, skrællet
- 100 g bacon i tern
- 200 g søde kartofler, skrællet
- 150 g grønne bønner, friske
- 1 rosmarinkvist
- 1 fed hvidløg
Forberedelse
- Skyl linserne og læg dem i blød i koldt vand. Skyl og tør rosmarinen.
- Skræl kartoflerne og de søde kartofler, og skær dem i hasselnøddestore stykker. Skyl og tør bønnerne, og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.
- Pil og hak hvidløget fint. Pluk rosmarinen og hak den fint.
- Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Dræn de udblødte linser, og tilsæt dem. Tilsæt kartofler, søde kartofler, rosmarin, hvidløg og bønner. Tilsæt grøntsagsbouillon og 5 spsk. Kikkoman sojasauce og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag derefter retten af varmen.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Imens blandes 2 spsk. rapsolie med 4 spsk. Kikkoman sojasauce, paprika og honning. Pil løgene og halvér dem. Marinér kyllingelårene og løgene med soja- og paprikamarinaden, og læg dem i en bradepande i ovnen.
- Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 5 minutter, hæld hvidvin og 2 spsk. Kikkoman sojasauce ved og tilsæt 2 laurbærblade.
- Dæk bradepanden til med stanniol og steg på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern stanniolen fra bradepanden, og lad kyllingelårene få farve i yderligere 15 minutter. Serveres med linseragout.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
Til kyllingen
- 4 kyllingelår
- 2 løg
- 200 ml tør hvidvin
- 6 spsk. Kikkoman sojasauce
- 2 laurbærblade
- 2 spsk. rapsolie
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 spsk. honning
Til linseragouten
- 200 g brune linser
- 3 spsk. rapsolie
- 500 ml bouillon
- 5 spsk. Kikkoman sojasauce
- 150 g kartofler, skrællet
- 100 g bacon i tern
- 200 g søde kartofler, skrællet
- 150 g grønne bønner, friske
- 1 rosmarinkvist
- 1 fed hvidløg