Sticky stegt kyllingelår med linseragout
Søg
Filter
Sticky stegt kyllingelår med linseragout
Bookmark
20 af 180

Sticky stegt kyllingelår med linseragout

En sød og samtidig salt smagsoplevelse: kyllingelår marineret i Kikkoman sojasauce, paprika og honning, serveret med en lækker linseragout.

Sticky stegt kyllingelår med linseragout
Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3152 kJ / 751 kcal
Fedt: 31,3 g
Protein: 51,7 g
Kulhydrat: 52,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til kyllingen

  • 4 kyllingelår 
  • 2 løg 
  • 200 ml tør hvidvin 
  • 6 spsk. Kikkoman sojasauce 
  • 2 laurbærblade 
  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 spsk. honning

Til linseragouten 

  • 200 g brune linser 
  • 3 spsk. rapsolie 
  • 500 ml bouillon 
  • 5 spsk. Kikkoman sojasauce
  • 150 g kartofler, skrællet 
  • 100 g bacon i tern 
  • 200 g søde kartofler, skrællet 
  • 150 g grønne bønner, friske 
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 fed hvidløg

 

Forberedelse

  1. Skyl linserne og læg dem i blød i koldt vand. Skyl og tør rosmarinen.
  2. Skræl kartoflerne og de søde kartofler, og skær dem i hasselnøddestore stykker. Skyl og tør bønnerne, og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.
  3. Pil og hak hvidløget fint. Pluk rosmarinen og hak den fint.
  4. Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Dræn de udblødte linser, og tilsæt dem. Tilsæt kartofler, søde kartofler, rosmarin, hvidløg og bønner. Tilsæt grøntsagsbouillon og 5 spsk. Kikkoman sojasauce og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag derefter retten af varmen. 
  5. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  6. Imens blandes 2 spsk. rapsolie med 4 spsk. Kikkoman sojasauce, paprika og honning. Pil løgene og halvér dem. Marinér kyllingelårene og løgene med soja- og paprikamarinaden, og læg dem i en bradepande i ovnen. 
  7. Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 5 minutter, hæld hvidvin og 2 spsk. Kikkoman sojasauce ved og tilsæt 2 laurbærblade. 
  8. Dæk bradepanden til med stanniol og steg på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern stanniolen fra bradepanden, og lad kyllingelårene få farve i yderligere 15 minutter. Serveres med linseragout.

 

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3152 kJ / 751 kcal
Fedt: 31,3 g
Protein: 51,7 g
Kulhydrat: 52,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til kyllingen

  • 4 kyllingelår 
  • 2 løg 
  • 200 ml tør hvidvin 
  • 6 spsk. Kikkoman sojasauce 
  • 2 laurbærblade 
  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 spsk. honning

Til linseragouten 

  • 200 g brune linser 
  • 3 spsk. rapsolie 
  • 500 ml bouillon 
  • 5 spsk. Kikkoman sojasauce
  • 150 g kartofler, skrællet 
  • 100 g bacon i tern 
  • 200 g søde kartofler, skrællet 
  • 150 g grønne bønner, friske 
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 fed hvidløg