Søg
Filter
Bookmark
50 af 335

Stegte porrer med japansk svampesauce

Tilberedningstid: 35 min.
Brændværdi (pr. Portion): 365 kJ / 87 kcal

Ingredienser for 10 portioner

  • 100 g shiitakesvampe, 100 g kejserhatte og 100 g champignons
  • 3 spsk. planteolie
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 100 ml sød hvidvin
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. sesamolie
  • 3 porrer
  • Salt
  • 1 æble
  • Sansho-peber (eller sort peber)
  • Fintsnittet purløg

Forberedelse

Rens svampene og hak dem fint. Varm 1 spsk. planteolie op i en gryde og svits svampene. Tilsæt sojasauce, vin og sukker og lad det hele småkoge, indtil væsken er kogt lidt ind. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, jævn saucen og rund den af med sesamolie.

Rens og skyl porrerne og skær dem i skiver på skrå. Varm resten af planteolien op på en pande og steg porreskiverne på begge sider. Krydr med salt. Skyl æblet, skær kærnehuset fra og snit æblet i tynde strimler.

Anret de stegte porrer med den japanske svampesauce, drys med Sansho-peber og pynt med æblestrimler og fintsnittet purløg. 

Ingredienser for 10 portioner

  • 100 g shiitakesvampe, 100 g kejserhatte og 100 g champignons
  • 3 spsk. planteolie
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 100 ml sød hvidvin
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. sesamolie
  • 3 porrer
  • Salt
  • 1 æble
  • Sansho-peber (eller sort peber)
  • Fintsnittet purløg