Stegte nudler med rejer og grøntsager

Samlet tid 30 min.
20 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Hvis du kan lide skaldyr, så vil du elske denne ret med stegte rejser og nudler.

Ingredienser

2 Portioner
12 
kongerejer som er klar til at blive tilberedt
50 g
gulerod i strimler
50 g
squash i strimler
1 
fed hvidløg, finthakket
15 g
frisk ingefær, finthakket
200 g
ramennudler
5 spsk.
stegeolie
2 spsk.
citronsaft

Topping:

Revet skal af en halv økologisk citron
2 
forårsløg, finthakkede
3 
stilke koriander (pluk bladene af)
Næringsindhold: 2336 kJ  /  554 kcal
32 g Fedt
30,7 g Protein
34,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm 1 spsk. olie i en wok, tilsæt gulerod og sauter. Tilsæt squash efter et minuts tid og sauter det med. Læg begge dele til side.

Step 2

Kom rejer og 1 spsk. olie i wokken sammen med den resterende olie fra grøntsagerne, steg dem i ca. 3 minutter og læg dem til side.

Step 3

Sauter ingefær og hvidløg i den resterende olie i wokken. Kom grøntsagerne og rejerne tilbage i wokken og steg det hele sammen et kort øjeblik.

Step 4

Tilsæt citronsaft, Kikkoman Sojasauce og Kikkoman sesamolie. Vend de kogte nudler i og varm det hele igennem et øjeblik.

Step 5

Drys citronskal, forårsløg og koriander over retten og server den.

Tips

Alternativ til citronsaft: Brug 2 spsk. Kikkoman Ponzu Sitron  og brug kun 1 spsk. Kikkoman sojasauce i stedet for 2 spsk.

Alternativer til Kikkoman Sojasauce: Kikkoman Sojasauce med mindre salt, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Økologisk sojasauce.

Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Alternativ til ramennudler: Dine yndlingsnudler (forkogte), f.eks. Udon- eller Soba-nudler, spaghetti eller andre former for pasta.

Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

Opskrifts-ID: 928

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm 1 spsk. olie i en wok, tilsæt gulerod og sauter. Tilsæt squash efter et minuts tid og sauter det med. Læg begge dele til side.

Kom rejer og 1 spsk. olie i wokken sammen med den resterende olie fra grøntsagerne, steg dem i ca. 3 minutter og læg dem til side.

Sauter ingefær og hvidløg i den resterende olie i wokken. Kom grøntsagerne og rejerne tilbage i wokken og steg det hele sammen et kort øjeblik.

Tilsæt citronsaft, Kikkoman Sojasauce og Kikkoman sesamolie. Vend de kogte nudler i og varm det hele igennem et øjeblik.

Drys citronskal, forårsløg og koriander over retten og server den.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.