Stegte gyoza med 3 dips

Samlet tid 60 min.
60 min. Arbejdstid

Gyoza er japanske dumplings. I denne enkle opskrift på dumplings med hakket kød og grøntsager bliver de stegt, indtil de er gyldne og sprøde. Server dem sammen med en eller flere af vores saucer som dip.

Ingredienser

4 Portioner
1 
pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

2 
forårsløg
1 
lille fed hvidløg
5 g
ingefær
200 g
spidskål (eller kinakål)
160 g
hakket svinekød eller kyllingekød
1 tsk.
sukker
Salt, hvid peber
1 tsk.
sesamolie
Mel til at drysse gyozaerne med og ca. 3 spsk. mel til mel-vandblanding
6 spsk.
planteolie (til stegning af ca. 10 stk.: 2 spsk.)
Næringsindhold: 1464 kJ  /  349 kcal
16 g Fedt
11,6 g Protein
38,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Fyld: Skyl og rens forårsløgene. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og hak begge dele samt forårsløgene fint.

Step 2

Skyl og rens spidskålen. Hak den groft, og drys med 1 tsk. salt. Ælt kålen godt i hånden. Pak den hakkede spidskål ind i et viskestykke, og vrid den hårdt, så væsken kan dryppe fra.

Step 3

Rør forårsløg, hvidløg, ingefær, spidskål, hakkekød, sukker, salt, peber, Kikkoman Sojasauce og sesamolie godt sammen.

Step 4

Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.

Step 5

Før stegning drysses gyozaerne let med mel på undersiden.

Step 6

Varm 1 spsk. olie op på en pande (28 cm diameter). Læg gyozaerne jævnt fordelt i 2 rækker (à 5 stk.), og steg dem på panden. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, røres 1 spsk. mel ud i 100 ml vand. Hæld melblandingen ved, og lad gyozaerne stege videre i ca. 3½ minutter under låg ved jævn til høj varme.

Step 7

Når vandet er fordampet, tilsættes 1 spsk. olie, og gyozaerne steges videre, til de er sprøde og gyldne på undersiden.. Tilbered resten af gyozaerne efter samme fremgangsmåde.

Step 8

Anret gyozaerne på tallerkener med undersiden opad, og server de tre saucer som dip.

Dips:

Variant 1: 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce,2 spsk. mayonnaise, 1 tsk. tahin (ristet sesampasta), 1 tsk. honning

Variant 2: 1½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ spsk. eddike, ½ tsk. chiliolie

Variant 3: Kikkoman Ponzu citrus sojasauce

Opskrifts-ID: 80

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Fyld: Skyl og rens forårsløgene. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og hak begge dele samt forårsløgene fint.

Skyl og rens spidskålen. Hak den groft, og drys med 1 tsk. salt. Ælt kålen godt i hånden. Pak den hakkede spidskål ind i et viskestykke, og vrid den hårdt, så væsken kan dryppe fra.

Rør forårsløg, hvidløg, ingefær, spidskål, hakkekød, sukker, salt, peber, Kikkoman Sojasauce og sesamolie godt sammen.

Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.

Før stegning drysses gyozaerne let med mel på undersiden.

Varm 1 spsk. olie op på en pande (28 cm diameter). Læg gyozaerne jævnt fordelt i 2 rækker (à 5 stk.), og steg dem på panden. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, røres 1 spsk. mel ud i 100 ml vand. Hæld melblandingen ved, og lad gyozaerne stege videre i ca. 3½ minutter under låg ved jævn til høj varme.

Når vandet er fordampet, tilsættes 1 spsk. olie, og gyozaerne steges videre, til de er sprøde og gyldne på undersiden.. Tilbered resten af gyozaerne efter samme fremgangsmåde.

Anret gyozaerne på tallerkener med undersiden opad, og server de tre saucer som dip.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.