Søg
Filter
Stegte gyoza med 3 dips
Bookmark
47 af 359

Stegte gyoza med 3 dips

Tilberedningstid: 1 time
Brændværdi (pr. Portion): 1464 kJ / 350 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 2-3 forårsløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 200 g spidskål (eller kinakål)
  • Salt
  • 160 g hakket svinekød eller kyllingekød
  • 1 tsk. sukker
  • Salt, hvid peber
  • 3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • Mel til at drysse gyozaerne med og ca. 3 spsk. mel til mel-vandblanding            
  • 6 spsk. planteolie (til stegning af ca. 10 stk.: 2 spsk.)

Forberedelse

  1. Fyld: Skyl og rens forårsløgene. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og hak begge dele samt forårsløgene fint.
  2. Skyl og rens spidskålen. Hak den groft, og drys med 1 tsk. salt. Ælt kålen godt i hånden. Pak den hakkede spidskål ind i et viskestykke, og vrid den hårdt, så væsken kan dryppe fra.
  3. Rør forårsløg, hvidløg, ingefær, spidskål, hakkekød, sukker, salt, peber, sojasauce og sesamolie godt sammen.
  4. Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
  5. Før stegning drysses gyozaerne let med mel på undersiden.
  6. Varm 1 spsk. olie op på en pande (28 cm diameter). Læg gyozaerne jævnt fordelt i 2 rækker (à 5 stk.), og steg dem på panden. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, røres 1 spsk. mel ud i 100 ml vand. Hæld melblandingen ved, og lad gyozaerne stege videre i ca. 3½ minutter under låg ved jævn til høj varme.
  7. Når vandet er fordampet, tilsættes 1 spsk. olie, og gyozaerne steges videre, til de er sprøde og gyldne på undersiden.. Tilbered resten af gyozaerne efter samme fremgangsmåde.
  8. Anret gyozaerne på tallerkener med undersiden opad, og server de tre saucer som dip.

Dips:

Variant 1: 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce,2 spsk. mayonnaise, 1 tsk. tahin (ristet sesampasta), 1 tsk. honning

Variant 2: 1½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ spsk. eddike, ½ tsk. chiliolie

Variant 3:Kikkoman Ponzu citrus sojasauce

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 2-3 forårsløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 200 g spidskål (eller kinakål)
  • Salt
  • 160 g hakket svinekød eller kyllingekød
  • 1 tsk. sukker
  • Salt, hvid peber
  • 3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • Mel til at drysse gyozaerne med og ca. 3 spsk. mel til mel-vandblanding            
  • 6 spsk. planteolie (til stegning af ca. 10 stk.: 2 spsk.)