
Stegte gyoza med 3 dips
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- 2-3 forårsløg
- 1 lille fed hvidløg
- 5 g ingefær
- 200 g spidskål (eller kinakål)
- Salt
- 160 g hakket svinekød eller kyllingekød
- 1 tsk. sukker
- Salt, hvid peber
- 3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sesamolie
- Mel til at drysse gyozaerne med og ca. 3 spsk. mel til mel-vandblanding
- 6 spsk. planteolie (til stegning af ca. 10 stk.: 2 spsk.)
Forberedelse
- Fyld: Skyl og rens forårsløgene. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og hak begge dele samt forårsløgene fint.
- Skyl og rens spidskålen. Hak den groft, og drys med 1 tsk. salt. Ælt kålen godt i hånden. Pak den hakkede spidskål ind i et viskestykke, og vrid den hårdt, så væsken kan dryppe fra.
- Rør forårsløg, hvidløg, ingefær, spidskål, hakkekød, sukker, salt, peber, sojasauce og sesamolie godt sammen.
- Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
- Før stegning drysses gyozaerne let med mel på undersiden.
- Varm 1 spsk. olie op på en pande (28 cm diameter). Læg gyozaerne jævnt fordelt i 2 rækker (à 5 stk.), og steg dem på panden. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, røres 1 spsk. mel ud i 100 ml vand. Hæld melblandingen ved, og lad gyozaerne stege videre i ca. 3½ minutter under låg ved jævn til høj varme.
- Når vandet er fordampet, tilsættes 1 spsk. olie, og gyozaerne steges videre, til de er sprøde og gyldne på undersiden.. Tilbered resten af gyozaerne efter samme fremgangsmåde.
- Anret gyozaerne på tallerkener med undersiden opad, og server de tre saucer som dip.
Dips:
Variant 1: 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce,2 spsk. mayonnaise, 1 tsk. tahin (ristet sesampasta), 1 tsk. honning
Variant 2: 1½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ spsk. eddike, ½ tsk. chiliolie
Variant 3:Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- 2-3 forårsløg
- 1 lille fed hvidløg
- 5 g ingefær
- 200 g spidskål (eller kinakål)
- Salt
- 160 g hakket svinekød eller kyllingekød
- 1 tsk. sukker
- Salt, hvid peber
- 3 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sesamolie
- Mel til at drysse gyozaerne med og ca. 3 spsk. mel til mel-vandblanding
- 6 spsk. planteolie (til stegning af ca. 10 stk.: 2 spsk.)