Søg
Filter
98 af 474

Stegt tofu med grøntsager

En vidunderlig vegansk stir fry-ret med sesamolie og sojasauce

Stegt tofu med grøntsager
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2177 kJ / 521 kcal
Fedt: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Kulhydrat: 12,4 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g fast tofu i tern
  • 50 g grønne bønner, skåret i mindre stykker
  • 50 g slikærter, skåret i halve diagonalt
  • 1 lille rød chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 15 g frisk ingefær, finthakket
  • Stilken fra en lille pak choi (den hvide del) i strimler
  • 50 g bønnespirer
  • 5 spsk. Stegeolie *Tip 3

Topping:

  • 1 lille gulerod i fine strimler
  • 20 g porre i fine strimler
  • 4-6 små pak choi-blade
  • 1 forårsløg, finthakkede
  • 2-3 stilke bredbladet persille (pluk bladene af)
  • 3 stilke koriander (pluk bladene af)

Forberedelse

  1. Blancher bønnerne i kogende vand i ca. 2 minutter, tag dem op og læg dem til side.
     
  2. Blancher slikærterne og læg dem til side.
     
  3. Tøm wokken for vand, dup den tør og tilføj lidt olie. Kom chili i wokken, sauter og læg den til side.
     
  4. Varm 1 spsk. olie i wokken. Tilsæt tofu, steg den på alle sider til den er gylden og læg den til side.
     
  5. Kom hvidløg og ingefær i wokken og steg i resten af olien.
     
  6. Tilsæt pak choi-stilken (den hvide del) og bønnespirer og steg det hele sammen. Tilsæt de blancherede bønner og slikærter og steg det hurtigt sammen. Tilsæt tofu og pak choi-blade.
     
  7. Smag til med Kikkoman Sushi sauce, Kikkoman sojasauce og Kikkoman sesamolie.
     
  8. Drys den stegte tofu med gulerods- og porrestrimler, pak choi-blade, forårsløg, stegt chili, persille og koriander, og server med kogt basmatiris, hvis du har lyst.

 

Tip 1: Alternativ til Kikkoman Sushi sauce: En anden sushi-vineddike eller riseddike med lidt sukker og salt.

Tip 2: Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.

Tip 3: Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Tip 4: Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

Tip 5: En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Tip 6: Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Tip 7: Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Tip 8:  Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2177 kJ / 521 kcal
Fedt: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Kulhydrat: 12,4 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g fast tofu i tern
  • 50 g grønne bønner, skåret i mindre stykker
  • 50 g slikærter, skåret i halve diagonalt
  • 1 lille rød chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 15 g frisk ingefær, finthakket
  • Stilken fra en lille pak choi (den hvide del) i strimler
  • 50 g bønnespirer
  • 5 spsk. Stegeolie *Tip 3

Topping:

  • 1 lille gulerod i fine strimler
  • 20 g porre i fine strimler
  • 4-6 små pak choi-blade
  • 1 forårsløg, finthakkede
  • 2-3 stilke bredbladet persille (pluk bladene af)
  • 3 stilke koriander (pluk bladene af)