Søg
Filter
5 af 160

Stegt kylling med aubergine og cashewnødder

Hvis du vil lave et lækkert måltid på få minutter, så er denne stir fry-ret med kylling og aubergine svær at slå.

Stegt kylling med aubergine og cashewnødder
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3043 kJ / 726 kcal
Fedt: 43,5 g
Protein: 37,3 g
Kulhydrat: 42 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g kyllingelår i strimler   
  • 1 lille aubergine i strimler
  • 1 rødløg i strimler
  • 50 g shitake-champignoner i kvarte  
  • 1/2 bundt grofthakkede forårsløg     
  • 2 fed hvidløg, finthakkede  
  • 15 g ingefær, finthakket
  • 5 spsk. stegeolie *Tip 3
  • 50 g ristede cashewnødder
  • 1/2 lime

Topping:

  • 3 stilke koriander (pluk bladene af)
  • 2 forårsløg, finthakkede

 

Forberedelse

  1. Lad vandet koge op i wokken. Kom kyllingen i det kogende vand og kog den i ca. 12 minutter. Hæld den i en si og lad den dryppe af. Skyl wokken og dup den tør.
     
  2. Varm 3 spsk. olie op i wokken og steg auberginen. Tilsæt champignoner og sauter. Steg forårsløg med et øjeblik. Tag grøntsagerne op.
     
  3. Kom den resterende olie i wokken, tilføj kylling, steg den gylden et øjeblik og tag den op igen.
     
  4. Kom hvidløg og ingefær i wokken og steg, til løgene er klare. Kom kyllingen tilbage og rør godt rundt.
     
  5. Tilsæt grøntsagerne og steg et øjeblik. Tilsæt derefter østerssauce, Kikkoman sojasauce samt Kikkoman ristet sesamolie og bland det hele godt sammen.
     
  6. Vend halvdelen af cashewnødderne i. Pres citronen over kyllingen og grøntsagerne.
     
  7. Drys med koriander, de resterende cashewnødder og forårsløg.

 


Tip 1: Alternative for oyster sauce: Kikkoman sauce for rice

Tip 2: Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.

Tip 3: Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Tip 4: Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

Tip 5: En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Tip 6: Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Tip 7: Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Tip 8:  Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3043 kJ / 726 kcal
Fedt: 43,5 g
Protein: 37,3 g
Kulhydrat: 42 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 250 g kyllingelår i strimler   
  • 1 lille aubergine i strimler
  • 1 rødløg i strimler
  • 50 g shitake-champignoner i kvarte  
  • 1/2 bundt grofthakkede forårsløg     
  • 2 fed hvidløg, finthakkede  
  • 15 g ingefær, finthakket
  • 5 spsk. stegeolie *Tip 3
  • 50 g ristede cashewnødder
  • 1/2 lime

Topping:

  • 3 stilke koriander (pluk bladene af)
  • 2 forårsløg, finthakkede