Søg
Filter
Stegt fisk i sursød sauce
Bookmark
63 af 521

Stegt fisk i sursød sauce

Torskestykker stegt gyldne i en krydret mirin-marinade, kombineret med en nem, men lækker sursød sauce.

Stegt fisk i sursød sauce
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Marineringstid: 60 min.
Madlavningstid 10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 874 kJ / 208 kcal
Fedt: 10,5 g
Protein: 12,9 g
Kulhydrat: 14,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

280 g torskefilet (hvid fiskefilet)

 

Til marinaden til torsken:

½ spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

 

Til sursød saucen:

100 ml eddike 

50 ml Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 tsk. salt

½ løg

½ gulerod

¼ rød peberfrugt

Chili (valgfrit: tørrede eller friske chilipeber) 

Lidt mel til at dyppe fisken i

Fedtstof til stegning

 

Forberedelse

  1. Dup torsken tør og skær den i 2 cm store tern. Bland mirin og sojasauce i en skål, og marinèr kortvarigt fisken heri. 
  2. Bland alle ingredienserne til den sursøde sauce. 
  3. Halvèr løget og skær det i meget tynde ringe. Skræl guleroden, skyl den sammen med peberfrugten og skær den i 5 cm lange julienne stave. Skyl og hak chilien fint.
  4. Læg alle de skårne grøntsager i den sursøde sauce. 
  5. Tag torsken ud af mirinmarinaden, dup den tør og vend den i lidt mel. 
  6. Fritèr torsken i 180°C varmt olie i ca. 3 minutter, lad den dryppe godt af og kom den derefter i den sursøde sauce. Lad den stå i mindst 1 time og servèr den.

 

Tips.

  • Retten smager lækkert allerede efter et par timer, men er bedst, når den har trukket i saucen i et døgn. 
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Marineringstid: 60 min.
Madlavningstid 10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 874 kJ / 208 kcal
Fedt: 10,5 g
Protein: 12,9 g
Kulhydrat: 14,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

280 g torskefilet (hvid fiskefilet)

 

Til marinaden til torsken:

½ spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

 

Til sursød saucen:

100 ml eddike 

50 ml Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 tsk. salt

½ løg

½ gulerod

¼ rød peberfrugt

Chili (valgfrit: tørrede eller friske chilipeber) 

Lidt mel til at dyppe fisken i

Fedtstof til stegning