Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip
Søg
Filter
Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip
Bookmark
343 af 400

Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip

Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip
Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1104 kJ / 263 kcal
Fedt: 11.4 g
Protein: 17.1 g
Kulhydrat: 2.3 g
Mættet fedt: 3.3 g
Kostfiber: 0.6 g
Total sukker: 0.9 g

Ingredienser for 6 portion(er)

  • 400 g tyndt skåret bøfkød (fx 4 minutsteak eller andre oksebøffer)
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 fed hvidløg, hele, men trykket flade
  • 1 spsk. planteolie
  • Fintsnittede krydderurter eller korianderblade til pynt
  • Limebåde til servering

Sesamdip:

Desuden skal du bruge 12-18 mellemstore træspyd

Forberedelse

Læg spyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter.

Skær bøfkødet i 3 cm brede strimler på langs, så du får ca. 3 strimler af hver bøf. Læg kødet i en pose med genluk eller i et passende fad. Hæld sojasaucen over kødet, og tilsæt hvidløg og stødt sort peber. Bland det hele godt sammen, og lad kødet marinere i 30 minutter eller op til et døgn.

Varm en lille stegepande op ved jævn varme, og rist sesamfrøene under hyppig omrøring, til de er gyldne og gnistrer. Kom sesamfrøene i en lille skål, og rør dem sammen med resten af ingredienserne til dippen.

Varm en grillpande op ved høj varme. Sæt de marinerede oksekødsstimler på spyddene på langs ved at folde dem som en harmonika. Sørg for, at enden af spyddene stikker tilstrækkeligt langt ud, så man kan holde spyddene i enden, når de skal vendes og spises. Pensl panden let med olie ved hjælp af en silikonepensel eller et stykke køkkenrulle, og steg spyddene i 2 minutter på hver side, til kødet er brunt og mørt. Anret spyddene med dip og limebåde, og drys med krydderurter. Serveres straks.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1104 kJ / 263 kcal
Fedt: 11.4 g
Protein: 17.1 g
Kulhydrat: 2.3 g
Mættet fedt: 3.3 g
Kostfiber: 0.6 g
Total sukker: 0.9 g

Ingredienser for 6 portion(er)

  • 400 g tyndt skåret bøfkød (fx 4 minutsteak eller andre oksebøffer)
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 fed hvidløg, hele, men trykket flade
  • 1 spsk. planteolie
  • Fintsnittede krydderurter eller korianderblade til pynt
  • Limebåde til servering

Sesamdip:

Desuden skal du bruge 12-18 mellemstore træspyd