Sprøde bananer med vaniljeis og chokolade- eller karamelsauce

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 30 min.
5 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
bananer
9 spsk.
mel
 ¼ tsk.
kanel, stødt
2 
æg
Planteolie til fritering
Mynteblade til pynt

Chokoladesauce

100 g
mørk chokolade eller flødechokolade
125 g
fløde

Eller Karamelsauce

100 g
sukker
40 g
smør
60 g
fløde

Desuden skal du bruge

4 
kugler vaniljeis
Næringsindhold: 2807 kJ  /  669 kcal
38,6 g Fedt
63,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl bananerne, og skær dem i halve på langs og derefter på tværs. Bland mel og kanel sammen i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken, og kom pankoraspen i en tredje dyb tallerken.

Step 2

Panér bananerne ved først at vende dem i mel-kanelblandingen, derefter i pisket æg og til sidst i pankorasp.

Step 3

Varm olie op i en gryde. Frituresteg bananerne, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl myntebladene, og dup dem tørre.

Step 4

Chokoladesauce: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over et varmt vandbad. Tilsæt fløde og sojasauce, og varm det hele op under omrøring.
Eller:
Karamelsauce: Varm sukkeret op i en gryde, til det smelter, og lad det brune let under jævnlig omrøring. Tilsæt smørret, og rør videre, til det er opløst. Tilsæt fløde og sojasauce, og rør det hele godt sammen til en helt glat sauce.

Step 5

Anret de friturestegte bananer på tallerkener med chokolade- eller karamelsaucen og isen, og pynt med mynteblade og evt. friske bær inden servering.

Tip

Som alternativ til Kikkoman naturligt brygget sojasauce kan du også fint bruge sød sojasauce.

Opskrifts-ID: 846

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl bananerne, og skær dem i halve på langs og derefter på tværs. Bland mel og kanel sammen i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken, og kom pankoraspen i en tredje dyb tallerken.

Panér bananerne ved først at vende dem i mel-kanelblandingen, derefter i pisket æg og til sidst i pankorasp.

Varm olie op i en gryde. Frituresteg bananerne, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl myntebladene, og dup dem tørre.

Chokoladesauce: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over et varmt vandbad. Tilsæt fløde og sojasauce, og varm det hele op under omrøring.
Eller:
Karamelsauce: Varm sukkeret op i en gryde, til det smelter, og lad det brune let under jævnlig omrøring. Tilsæt smørret, og rør videre, til det er opløst. Tilsæt fløde og sojasauce, og rør det hele godt sammen til en helt glat sauce.

Anret de friturestegte bananer på tallerkener med chokolade- eller karamelsaucen og isen, og pynt med mynteblade og evt. friske bær inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.